Cozmin Gușă despre mecanismele Statului Paralel: "S-ar putea ca liderul acestui joc operativ să fie Orlando Nicoară"

Postat la: 28.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Cozmin Gușă despre mecanismele Statului Paralel:

Analistul politic Cozmin Gușă consideră că unul dintre pionii mega-afacerii preluării Telekom România este Orlando Nicoară, un reprezentant al Statului Paralel, care a „pus umărul" la prăbușirea imperiului media al lui Adrian Sârbu.

„Această investigație pornită de Alexa și continuată de către Clubul de Presă e una de tip școală despre cum acționează statul paralel în România. Dacă despre mine sau Maricel Păcurau sau Alexa se știe că avem cifre de afaceri, se știe că suntem pe piciorale noastre, atunci când vorbim despre Tomșa sau Nicoară, vorbim de niște interpuși ai reprezentanților Statului Paralel. Este vorba de cooperativele de securiști. Aș vrea să se înțeleagă că acest scandal duce la tranzacții ce afectează siguranța naționala, ci și la jocuri de putere la alegerile din 2024. Acolo vor fi folosiți bani și dosare. Scandalul se va extinde, unde, ce am văzut? În combinație cu acești interpuși ai lui Coldea, a venit regele pariurilor, domnul Sașa Drăghici, proprietarul Superbet. Printre asociații lui Nicoară de la News.ro este și acest rege al păcănelelor, care vrea să intre în jocurile de putere prin intermediul presei. Domnul Vasile Iuga nu a fost susținut și votat de nimeni, dar apare în toate combinațiile. El e statul paralel. El nu beneficiază de aportul romanilor sau de o numire constituțională, ci sunt puși să administreze entități care generează bani. Eu îi cunosc pe toți din această combinație. Pe Dîncu îl știu de peste 20 de ani, iar de fiecare dată când m-am certat cu el a fost din pricina prieteniei lui cu Coldea și Maior. Pe Adrian Tomșa îl știu și pe el de peste 20 de ani și nu poate să-mi spună că nu e interpusul lui Zoltan Teszari în această afacere. Dacă ne aducem aminte, pachetul de acțiuni de la CFR a fost transferat către acest grup, în schimbul libertății lui Paskany, care acum e consultantul lui Orban.

Lista personajelor ce apar în anchetă este una tare de tot, lungă, ba chiar înfricoșătoare prin implicații. Îi găsiți aici pe membrii celebrului Grup de la Cluj, Florian Coldea, Vasile Dîncu, Ioan Rus, Ovidiu Turcu, apoi pe proprietarii și deținătorii televiziunii Prima și a multor altor entități media, dar și a drepturilor de televizare a fotbalului românesc, numiții Adrian Tomșa și respectiv Orlando Nicoară. Este implicat proprietarul Digi, miliardarul fără chip Zoltan Teszari. Apare un misterios Vasile Iuga, prezentat ca ideolog și coordonator al guvernărilor Statului Paralel din România, așa cum a fost cea a lui Cioloș, un tip prezent în conducerea afacerilor rusești din România, de la ALRO Slatina în special. Apar miliardari ruși, oameni apropiați de Putin, apoi un tip pe numele său Ovidiu Ghiman, un fel de șef pe la Telekom România, familia Schelean, ce patronează Favorit TV, șeful Biroului Român de Audit Transmedia, vă dați seama până unde ajunge caracatița, pe numele său Dragoș Stanca, un tip pe care Sorin Ovidiu Vântul îl folosea, dar cu care „ștergea și pe jos" pe vremuri; celebrul Dan Pazara, un tip care a condus Agenția de Valorificare a Proprietăților statului pe vremuri și de vreo 20 de ani este în conducerea OMV, deci avem și filiera OMV, unde apare și soția acestui Dan Pazara, asociată cu Orlando Nicoară, unul din șefii de la Prima, într-o agenție de știri care a fost sponsorizată și fondată cu banii de la OMV. Multe alte personaje celebre, dar cu roluri precise, apar în acest scandal: Laura Codruța Kovesi, George Maior, Răzvan Burleanu de la FRF, până și Ilie Dumitrescu și pariurile sportive, mulți, mulții alții.

Tomșa nu e chiar greul din această afacere, dar nu pot să-l las să facă așa ceva în numele securiștilor. S-ar putea ca liderul acestui joc operativ să fie acest micuț, dar extrem de activ, Orlando Nicoară. Împreună cu nevasta lui Pazara a venit să-mi propună să intru în parteneriatul News.ro. Tot eu sunt primul cu care a stat de vorbă cu Sârbu. Știu despre rolul lui Orlando Nicoară în arestarea lui Sârbu, în timp ce Nicoară făcea bani cu OMV Petrom. De asemenea, trebuie menționat că Dan Pazara a fost desemnat din partea statului român să privatizeze Romtelecom", a declarat Cosmin Gușă.

loading...
PUTETI CITI SI...