Zegrean despre "abuzul in serviciu": Dreptul trebuie adaptat la condiţiile sociale

Postat la: 24.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

Zegrean despre

Curtea Constituțională discută marţi pe tema dezincriminării abuzului în serviciu. Pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a CCR se află opt sesizări de neconstituţionalitate legate de articolul 297 din Codul Penal şi articolul 13(2) din Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, printre care cele aparţinând fostei şefe DIICOT, Alinei Bica, şi fostului șef al CJ Constanța Nicușor Constantinescu.

Update Președintele CCR Augustin Zegrean a fost întrebat de jurnaliști marți dacă se poate reveni asupra unor decizii ale Curții, având în vedere că în 2010 Curtea a respins o solicitare asemănătoare, tot pe incriminarea abuzului în serviciu. „Sigur că putem. Am mai făcut. Curtea poate să revină asupra unor decizii anterioare. Asta se întâmplă la orice curte din lume, (...) dreptul nu zace, se dezvoltă (...) trebuie adaptat la condiţiile sociale, la viaţă", a declarat Zegrean.

Întrebat dacă definiția abuzului în serviciu este clară, președintele CCR Augustin Zegrean a răspuns: „Citiți-o și vedeți dacă o înțelegeți, dacă nu o înțelegeți veniți să o explic". Totodată, răspunzând unei alte întrebări, Zegrean a spus: "Incriminarea sau dezincriminarea este atributul exclusiv al legiuitorului. Uitați-vă în Constituție, cine stabilește legea".

 

loading...
PUTETI CITI SI...