VREMEA. Ce temperaturi vom avea în următoarele două săptămâni

Postat la: 16.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

VREMEA. Ce temperaturi vom avea în următoarele două săptămâni

Vremea în Muntenia

Intervalul celor două săptămâni de prognoză va debuta cu temperaturi scăzute, local cu ger în nordul regiunii în dimineața de 16 ianuarie. Apoi, între 17 și 22 ianuarie, regimul termic va fi caracterizat de valori peste normalul perioadei, cu maxime de 4...8 grade și minime de -3...2 grade, în medie.

Ulterior, între 23 și 25 ianuarie va fi o perioadă cu temperaturi în scădere, mai apropiate de cele climatologic specifice, cu o medie regională a valorilor diurne de 1...3 grade și a celor nocturne de -6...-3 grade. Estimările pentru ultimele zile ale intervalului de referință indică o încălzire a vremii, din nou cu valori peste normă.

La începutul intervalului vor fi ninsori slabe (fulguieli) pe spații restrânse, iar în jurul datei de 17 ianuarie precipitațiile -ploaie, lapovița și trecător ninsoare- vor fi frecvente. Probabilitatea pentru precipitații va fi din nou mai ridicată în perioada 21-23 ianuarie.

Vremea în Transilvania

Începutul intervalului va fi caracterizat de o vreme rece, geroasă în dimineața de 16 ianuarie. Apoi, până în 22 ianuarie valorile termice, în creștere semnificativă, se vor situa în general peste cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 2...7 grade și ale minimelor de -6...0 grade.

Va urma o perioadă mai rece în 23-24 ianuarie când vor fi valori medii diurne în jurul a 0 grade și nocturne de -7...-5 grade. Pentru ultimele zile ale intervalului de referință sunt estimate temperaturi din nou în creștere.

Precipitații frecvente -predominant ninsoare, dar trecător și lapoviță sau ploaie- se vor semnala în perioada 16-17 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitații va fi din nou ridicată și între 21 și 23 ianuarie, scrie libertatea.

loading...
PUTETI CITI SI...