Violul din Vaslui: Magistratii care i-au eliberat pe derbedei au fost dati pe mana Inspectiei Judiciare

Postat la: 27.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Violul din Vaslui: Magistratii care i-au eliberat pe derbedei au fost dati pe mana Inspectiei Judiciare

Ca urmare a finalizării verificărilor efectuate, la data de 27 iulie 2015 a fost trimis la Inspecţia Judiciară documentul conţinând concluziile acestor verificări, pentru a fi avut în vedere la cercetarea disciplinară a magistraților dispusă de către inspectorii din cadrul Inspecției.

La data de 25 iunie 2015, conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus efectuarea unor verificări, prin procuror anume desemnat, cu privire la modalitatea în care procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui și Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au asigurat reprezentarea Ministerului Public în dosarul nr. 9116/333/2014, aflat pe rolul Judecătoriei Vaslui, generat de împrejurarea că șapte inculpați, trimiși în judecată în stare de arest preventiv pentru comiterea infracțiunilor de viol în formă agravată și lipsire de libertate în mod ilegal, au fost puși în libertate.

Ingrid Botezatu

Procurorul de sedinta Ingrid Botezatu (foto sus) care nu a facut contestatie in cazul eliberarii din arest a tinerilor acuzati ca au violat o eleva si-a exercitat functia cu grava neglijenta, a constatat Parchetul General, in urma efectuarii unui control la Parchetul pe langa Judecatoria Vaslui. O echipa a Parchetului General a efectuat, saptamana trecuta, un control la sediul Parchetului din Vaslui, in cazul fetei violate de sapte tineri.

Surse judiciare au declarat ca rezultatul verificarilor a reliefat existenta unor indicii privind comiterea de catre Ingrid Botezatu, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe langa Judecatoria Vaslui si procuror de sedinta, a abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. t. din Legea 303/2004, respectiv exercitarea functiei cu grava neglijenta, constand in neverificarea in termenul prevazut de lege a legalitatii si temeiniciei incheierii din 2 aprilie 2015 a Judecatoriei Vaslui, prin care s-a inlocuit arestul preventiv cu o alta masura mai usoara in cazul tinerilor acuzati de viol. Potrivit surselor citate, Parchetul General a trimis Inspectiei Judiciare rezultatele verificarilor efectuate la Parchetul din Vaslui, deoarece la IJ exista deja declansata o actiune disciplinara in acest dosar.

 

loading...
PUTETI CITI SI...