Violatorul evadat din Penitenciarul Botoșani s-a sinucis la o zi după ce a fost prins

Postat la: 29.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Violatorul evadat din Penitenciarul Botoșani s-a sinucis la o zi după ce a fost prins

Bărbatul condamnat la 15 ani de închisoare pentru viol, evadat zilele trecute, s-a sinucis în celula sa din Penitenciarul Botoșani, la o zi după ce a fost prins și încarcerat.

Dumitru Daniel Grosu de 42 de ani, care a evadat în urmă cu două zile din Penitenciarul Botoşani, după ce a beneficiat de o permisie de 24 de ore şi nu s-a mai întors după expirarea termenului, și-a pus capăt zilelor la o zi după ce a fost prins. Deținutul a fost găsit, în noaptea de miercuri spre joi, spânzurat de gratiile celulei de carantină în care fusese încarcerat.

Personalul aflat în serviciu a descoperit la o cameră de deţinere un deţinut care a săvârşit un act de suicid prin spânzurare. A fost sesizat Serviciul de Urgenţă Botoşani prin apel la 112 care s-a prezentat la nivelul unităţii şi în momentul în care au ajuns aici au constatat decesul persoanei. În conformitate cu prevederile legale s-a procedat la sesizarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, a judecătorului de supraveghere a privării de libertate şi a fost informată familia persoanei în cauză. La nivel de unitate de detenţie s-a început o anchetă pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor producerii incidentului', a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Botoşani, Anna Maria Rotariu, potrivit Mediafax.

Bărbatul care a evadat din Penitenciarul Botoșani a fost prins de polițiști, marți. Oamenii legii și mai multe echipaje de căutare ale Penitenciarului au reușit să-l prindă pe deținutul dat în urmărire națională la o zi după ce nu s-a întors dintr-o permisie de 24 de ore. Grosu Dumitru Daniel a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru viol și a executat nouă ani din pedeapsă. În iulie 2019, el ar fi putut fi prezentat cu propunere de eliberare condiționată.

Potrivit sursei citate, Grosu Dumitru Daniel este originar din comuna Ripiceni şi a fost arestat la începutul lui noiembrie 2009, după ce ar fi violat o fetiță în vârstă de 13 ani. Acuzat de viol în formă agravantă, el a fost trimis în judecată şi condamnat definitiv la 15 ani de închisoare.

loading...
PUTETI CITI SI...