Un cadavru a fost gasit plutind pe raul Prut! Echipajele medicale au impanzit ieri zona!

Postat la: 12.12.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Un cadavru a fost gasit plutind pe raul Prut! Echipajele medicale au impanzit ieri zona!

Ieri s-a dat alarma intr-o comuna din Iasi. Cativa trecatori au observat pe raul Prut, in comuna Prisacani, cadavrul unui porc, plutind. Reprezentanti ai DSVSA si Pompierii au ajuns la fata locului si au incercat sa scoata porcul mort, din apa.

Ieri nu au reusit sa faca asta, avand in vedere conditiile climatice. Gheata de pe mal a inceput sa se topeasca, iar accesul pompierilor catre albie a fost ingreunat. Localnicii au intrat in panica, insa, nu ar trebui sa faca asta.

Frecvent, pe albia raurilor sunt gasite cadavre de animale. Totusi, avand in vedere ultimele incidente legate de pesta porcina, localnicii nu au ramas indiferenti. "Cum sa nu te sperii cand vezi ce e in tara. Daca este porcul bolnav si ne trezim ca vin sa ne ia porcii?", a spus unul dintre localnici.

Pompierii au incercat sa scoata ieri cadavrul din apa, dar nu au reusit. Urmeaza ca astazi sa se intoarca la Prisacani si sa scoata lesul din apa.

Pana cand lesul animalului nu va fi scos din apa si dus la un laborator pentru a fi examinat, nu exista motiv de panica. Chiar daca in tara au fost descoperite focare de pesta porcina, asta nu inseamna ca porcul mort este si bolnav. Nimeni nu stie cum a ajuns porcul in apa. Animalul ar fi putut fi chiar din comuna sau ar putea fi adus de apa din alte judete. Nu este exclusa nici varianta ca animalul sa fi ajuns chiar si din afara tarii, din Ucraina sau Republica Moldova.

Astazi, reprezentantii DSVSA vor prelua cadavrul si il vor examina. Ulterior, dupa ce vor fi gata analizele, se va afla daca porcul suferea de vreo boala. Pana atunci, localnicii pot sta linistiti.

loading...
PUTETI CITI SI...