Show in Parlament cu Traian Basescu: "Am o sensibilitate pentru femei"

Postat la: 25.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Show in Parlament cu Traian Basescu:

In Comisia Juridica din Senat s-a discutat proiectul legii gratierii, iar senatorul Traian Basescu a venit sa-si sustina amendamentele. In Comisie a fost show total, pentru ca Basescu a facut o serie de afirmatii prin care arata clar pentru cine se lupta.

In varianta lui Traian Basescu ar fi trebuit gratiate femeile "care au fost condamnate pentru infractiuni care nu au fost savarsite cu violenta, inclusiv ale acelora care au fost condamnate pentru fapte de coruptie", era varianta lui Traian Basescu.

In final, amendamentul a fost adoptat in felul urmator: "Se gratiaza in parte cu jumatate din pedeaspa pedepsele pentru femei insarcinate si persoanelor care au in intretinere minori cu varsta de pana la 14 ani, daca nu li s-au interzis drepturile parintesti, prin hotarare judecatoreasca". Pana la dezbaterea finala, Traian Basescu a facut show total. Iata cateva dintre replicile fostului presedinte:

- Poate am o sensibilitate pentru femei, e cunoscuta.

- Sa le lasam pe cele care au comis fapte de coruptie, de exemplu, o femeie care a luat o mita intr-un Minister...

- Femeile trebuie protejate, uneori chiar si de furia justitiei.

- Putem elimina sintagma "cu violenta", ca e redundanta, dar putem sa pastram "pentru fapte de coruptie" (...) putem sa punem sintagma "inclusiv pentru fapte coruptie".

- Am fost in situatia in care am gratiat mai multe femei in cei 10 ani si ajunsesera saracele sa faca cate un copil ca sa nu faca puscarie. Ramanea amarata si facea cate 6-7 copii pentru a nu merge la inchisoare.

- Daca pasiunea este sa le bagam pe doamne la puscarie, o facem. O femeie trebuie tratata altfel decat barbatii, mai ales cand e vorba de penitenta. M-a oripilat cand o femeie in opt luni, ati bagat-o la Beciul Domnesc. Atunci sa facem o tara de procurori. Eu va spun ca un fapt de viata, incercati sa protejati femeile, pana si de furia justitie. Daca nu au omorat, nu au spart case, sa incercam sa le protejam", a spus Traian Basescu.

loading...
PUTETI CITI SI...