Se va înființa o nouă instituție: Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Sechestrate

Postat la: 28.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Se va înființa o nouă instituție: Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Sechestrate

Guvernul a adoptat în ședința de miercuri înființarea unei noi instituții publice care va funcționa în subordinea Ministerului Justiției. Este vorba de Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Sechestrate. 

Potrivit proiectului adoptate de Executiv ANABS va avea un director general numit de către ministrul Justiţiei, şi va avea 35 de angajaţi. Scopul acestei noi instituții este cel de a facilita urmărirea şi identificarea bunurilor provenite din săvârşirea de infracţiuni şi a altor bunuri având legătură cu infracţiunile şi care ar putea face obiectul unei dispoziţii de indisponibilizare, sechestru sau confiscare emise de o autoritate judiciară competentă în cursul unor proceduri penale.

De asemenea, potrivit unui comunicat al Guvernului instituţia va administra, în cazurile prevăzute de lege, bunurile mobile sechestrate în cadrul procesului penal, va valorifica, în cazurile prevăzute de lege, bunurile mobile sechestrate în cadrul procesului penal şi va gestiona sistemul informatic naţional integrat de evidenţă a creanţelor provenite din infracţiuni. 

Agenţia gestionează şi ţine evidenţa sumelor de bani care fac obiectul sechestrului, a sumelor de bani rezultate din valorificarea bunurilor perisabile, a sumelor de bani rezultate din cazurile speciale de valorificare a bunurilor mobile sechestrate, precum şi a sumelor de bani datorate cu orice titlu suspectului, inculpatului ori părţii responsabile civilmente, care fac obiectul popririi;

 

loading...
PUTETI CITI SI...