Rezultatele alegerilor din Marea Britanie. Laburiștii au pierdut, David Cameron are șanse mari la încă un mandat

Postat la: 08.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Rezultatele alegerilor din Marea Britanie. Laburiștii au pierdut, David Cameron are șanse mari la încă un mandat

Ca urmare a exit-poll-urilor publicate duminică noaptea, după alegerile din Marea Britanie, laburiștii sunt marii învinși, în timp ce conservatorii au câștigat majoritatea locurilor din Parlament. Liderul Partidului Laburist britanic, Ed Miliband, a declarat vineri dimineață că formațiunea sa politică a avut o noapte "foarte dezamăgitoare".

Ed Miliband recunoaște că a fost "o noapte foarte dificilă și dezamăgitoare" pentru Partidul Laburist. "Aceasta a fost în mod clar o noapte foarte dificilă și dezamăgitoare pentru Partidul Laburist", a spus Miliband în fața susținătorilor săi din circumscripția Doncaster (nordul Angliei), unde a fost reales parlamentar, citat de Reuters.

Conservatorii britanici au produs marea surpriză câștigând majoritatea absolută în alegerile legislative, cu 316 locuri în parlament față de cele 239 câștigate de laburiști, în timp ce naționaliștii din Partidul Naționalist Scoțian (SNP) au obținut 58 din cele 59 de locuri rezervate Scoției, potrivit unui sondaj de opinie realizat joi seara la ieșirea de la urne.

Potrivit Reuters, dacă aceste estimări vor fi confirmate de rezultatele finale oficiale ale scrutinului, rezultatul obținut de Partidul Laburist britanic la aceste alegeri va fi cel mai prost din ultimele trei decenii

 

 

loading...
PUTETI CITI SI...