Răzvan Cuc, lăsat in offside: Modernizarea Aeroportului Băneasa, amânată din nou

Postat la: 22.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Răzvan Cuc, lăsat in offside: Modernizarea Aeroportului Băneasa, amânată din nou

Modernizarea Aeroportului Băneasa este amânată din nou, în condițiile în care aeroportul Otopeni nu mai poate face faţă traficului în continuă creştere. Închis în 2012 de Anca Boagiu, Aeroportul Băneasa este acum mai necesar ca oricând, din cauza supraaglomerării de la Otopeni.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, era asigurat joi seară de oficialii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) că în următoarele zile va fi desemnată firma câştigătoare a licitaţiei pentru modernizarea clădirii aerogării de la Băneasa. La nici 24 de ore după această discuţie, cei de la CNAB s-au răzgândit. Comisia de evaluare a ofertelor din cadrul CNAB a a stabilit că niciunul dintre cei doi ofertanţi la licitaţia pentru modernizarea corpurilor A, B şi Rotonda nu se califică pentru faza următoare. În consecinţă, toate procedurile de achiziţie publică vor fi reluate.

„Opțiunea de a utiliza Aeroportul Băneasa pentru a prelua traficul excedentar de pe Aeroportul Henri Coandă este o variantă luată în calcul, având în vedere că infrastructura de la Băneasa permite orice tip de trafic comercial. S-ar putea să mutăm cursele interne înapoi la Băneasa, însă nu înainte de finalizarea lucrărilor de modernizare a aerogării, care au trenat nepermis de mult. În prezent, este operațional doar Corpul C, care este destinat traficului de aviație generală. Corpurile A, B și Rotonda sunt în proces de reabilitare. Zilele acestea se va anunța câștigătorul licitației, la care au fost depuse două oferte. În 45 de zile se va realiza documentația tehnică, iar apoi se vor obține autorizațiile de la Primărie și de la Ministerul Culturii, pentru că este vorba de un monument istoric, după care vor putea începe lucrările", declara Răzvan Cuc înainte de decizia luată vineri de comisia din cadrul CNAB.

loading...
PUTETI CITI SI...