Piata Victoriei: Legati la ochi, au protestat fata de modificarea legilor justitiei

Postat la: 17.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Piata Victoriei: Legati la ochi, au protestat fata de modificarea legilor justitiei

Un flashmob pentru sustinerea independentei justitiei a avut loc, duminica, incepand cu ora 15:00, in Piata Victoriei din Bucuresti. Participantii au stat in ploaie, legati la ochi, intr-un protest mut fata de modificarile legilor justitiei, care vor reduce la tacere pe magistrati.

Evenimentul a avut loc in urma unui apel facut pe Facebook, numit "Flashmob: Romania redusa la tacere". Timp de 30 de minute, zeci de protestatari si-au acoperit gurile si ochii, in semn de sustinere a magistratilor care s-au opus modificarilor aduse legilor justitiei. A fost un protest tăcut, cu oameni care şi-au acoperit ochii cu benzi negre. Cu toții stau cu fața spre Guvern. Ei spun că vor rămâne așa, în tăcere, timp de 30 de minute.

„Fără să vedem, fără să putem spune ceva. Neputincioşi. Aşa cum va deveni Justiţia în România. Mesajul va fi paşnic, puternic şi clar: după adoptarea legilor justiţiei, magistraţii din România vor deveni neputincioşi în faţa furtului, abuzului şi violenţei grupurilor infracţionale din România. Şi la fel vom deveni noi toţi. Opriţi modificarea legilor justiţiei!", au scris organizatorii flashmobului pe Facebook.

Ce spun initiatorii pe pagina de Facebook a evenimentului:

Duminică încercăm și altceva. Haideți să ne strângem cu toții la ora 15.00 în Piața Victoriei și să facem cel mai mare flashmob pentru susținerea Justiției. După ce ne strângem, ne punem benzi negre pe ochi și vom sta în tăcere timp de 30 de minute. Fără să vedem, fără să putem spune ceva. Neputincioși. Așa cum va deveni Justiția în România.

Gestul nostru va susține petiția "Toți pentru Justiție" și va ajunge prin televiziuni și pe internet la întreagă Românie. Mesajul va fi pașnic, puternic și clar: "După adoptarea legilor justiției, magistrații din România vor deveni neputincioși în fața furtului, abuzului și violenței grupurilor infracționale din România. Și la fel vom deveni noi toți. Opriți modificarea legilor justiției!".

Tot duminica, se anunta un alt protest in Capitala, urmat de un mars catre Parlament.

Evenimentul este denumit dupa o fraza rostita de regele Mihai in discursul sustinut in 2011 in Parlamentul Romaniei: "Se cuvine sa rezistam prezentului si sa ne pregatim viitorul". Protestul incepe la ora 17:00 in fata Guvernului, iar in mars se va pleca la ora 18:00. Traseul va fi urmatorul: Piata Victoriei - Piata Romana - Universitate - Piata Unirii - Piata Natiunilor Unite - Parlament, unde protestatarii se vor opri si vor aprinde luminile telefonului.

loading...
PUTETI CITI SI...