Peste 14.000 ţigarete, din care 9.500 ascunse într-o roată de rezervă, depistate la P.T.F. Sculeni

Postat la: 28.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Peste 14.000 ţigarete, din care 9.500 ascunse într-o roată de rezervă, depistate la P.T.F. Sculeni

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni împreună cu lucrători vamali au descoperit ascunse şi nedeclarate, în bagajele personale ale unor participanţi la trafic şi în roata de rezervă a unui microbuz, peste 14.000 de ţigarete, pe care trei bărbaţi intenţionau să le introducă ilegal în România.

* În data de 27 iulie a.c., în jurul orei 13.50, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, conducând un microbuz marca Ford, cetăţeanul Ivan L., în vârstă de 40 ani, din Republica Moldova.
* Câteva ore mai târziu, tot în P.T.F. Sculeni, s-a prezentat la controlul de frontieră, pentru a intra în ţară, cetăţeanul francez I. G., în vârstă de 47 ani, conducând un autoturism marca Nissan, înmatriculat în Franţa.
* În acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat la controlul specific, pentru a intra în ţară, în calitate de pasager într-un autocar ce efectua curse regulate pe relaţia Chişinău-Braşov, cetăţeanul român Adrian M., în vârstă de 24 ani.
În baza profilului de risc, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a efectuat controale amănunţite asupra celor trei mijloace de transport, ocazie cu care au descoperit 14.120 ţigarete, diferite mărci, de provenienţă R. Moldova, ascunse în roata de rezervă a microbuzului, şi în bagajele lui Ion G. şi ale lui Adrian M.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale a celor trei bărbaţi cu amenzi în valoare totală de 11.500 lei şi a ridicării în vederea confiscării a ţigaretelor în valoare totală de 4.133 lei.

 

loading...
PUTETI CITI SI...