O navă militară rusă s-a scufundat în Marea Neagră, după ce s-a ciocnit cu un cargo plin cu oi din România

Postat la: 27.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

O navă militară rusă s-a scufundat în Marea Neagră, după ce s-a ciocnit cu un cargo plin cu oi din România

O navă militară rusă de cercetare-informaţii s-a scufundat după ce a intrat în coliziune cu un vas comercial, joi, în sud-vestul Mării Negre, anunţă Ministerul rus al Apărării, citat de presa rusă. Vasul cargo cu care s-au ciocnit militarii ruşi era încărcată cu animale şi plecase ieri din portul Constanţa, încărcată cu 8.800 de oi.

Incidentul maritim a avut loc în sud-vestul Mării Negre, la circa 40 de kilometri de Strâmtoarea Bosfor. Nava rusă de recunoaştere Liman, aparţinând Flotei militare ruse din Marea Neagră, a intrat în coliziune cu un vas cargo sub pavilion Togo, care transporta animale, informează site-ul agenţiei de ştiri Sputnik. Vasul-cargo a fost identificat de armatorul GAC drept Youzarsif H. Nava cargo plecase miercuri din România, de la Constanţa. Conform presei turce, nava era încărcată cu 8.800 de oi.

"Două nave au intrat în coliziune: una din Rusia, cealaltă sub pavilion Togo. Toţi membrii echipajelor ambelor nave au fost salvaţi, nu există victime", a transmis Paza de Coastă turcă. Surse citate de presa rusă au confirmat salvarea membrilor ambelor echipaje, în total 78 de persoane. Ministerul Apărării din Rusia a confirmat accidentul, arătând că nava militară s-a scufundat din cauza avariilor suferite sub nivelul apei. Militarii de pe navă au fost salvaţi toţi şi vor fi duşi la bază cu o altă navă rusească aflată în apropiere, Ulus-Star, conform Interfax.

Numeroase nave şi cel puţin un elicopter au intervenit pentru salvarea membrilor echipajelor. Incidentul maritim s-a produs în condiţii de ceaţă densă în Marea Neagră. Nava Liman era o navă de cercetare şi strâns informaţii şi fusese construită în 1970, la Gdansk, în Polonia, conform Interfax. La bord se afla mai multă aparatură radar şi radio (sistem radar Don, sistem sonar Bronza, sisteme de navigare Vitok-AK, MRR-1-7, Vahta-M,10,12, Vizit-M, Rotor-N, Uzel, Kayra, precum şi un complex de rachete antiaeriene Igla, conform agenţiei ruse.

loading...
PUTETI CITI SI...