Luare de ostatici în nordul Franţei, în apropierea frontierei cu Belgia. Un atacator a fost omorât iar ostaticii, eliberaţi

Postat la: 25.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Luare de ostatici în nordul Franţei, în apropierea frontierei cu Belgia. Un atacator a fost omorât iar ostaticii, eliberaţi

Mai multe persoane, inclusiv copii, au fost luate ostatice într-o clădire din nordul Franţei, la frontiera cu Belgia. Unul dintre autorii luării de ostatici din oraşul francez Roubaix a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, iar persoanele sechestrate sunt în siguranţă, anunţă autorităţile franceze. "Toţi ostaticii sunt în siguranţă", au transmis marţi seară autorităţile franceze.

"Unul dintre autorii atacului a fost împuşcat mortal în cursul asaltului forţelor de ordine, iar alţii au reuşit să fugă, fiind căutaţi", a comunicat Parchetul General al Franţei. Un director de bancă, soţia şi cei doi copii au fost ţinuţi ostatici de patru indivizi înarmaţi cu mitraliere, într-o casă din orăşelul francez Roubaix, situat în apropierea frontierei cu Belgia. Indivizii au recurs la luarea de ostatici după o tentativă de jaf la un magazin de bijuterii.

Doi ostatici reuşiseră să fugă acum aproximativ o oră, după care forţele de ordine au pătruns în clădire, eliberând alţi doi ostatici. În schimbul de focuri, un atacator a fost împuşcat mortal, iar altul a fost reţinut. Alţi doi agresori au reuşit să fugă, au declarat surse din cadrul poliţiei. Informaţiile nu au fost confirmate oficial. Luarea de ostatici nu pare să aibă legătură cu atacurile teroriste de la Paris, în care au fost omorâte 130 de persoane, au declarat oficiali locali, confirmând că este o tentativă de jaf.

"Potrivit concluziilor preliminare, nu este vorba de un act terorist, ci de o tentativă de jaf", a transmis un oficial din cadrul poliţiei locale. "Autorii au încercat să efectueze o spargere, apoi, fiind căutaţi de poliţie, au luat ostatici", a comunicat Primăria locală. Focuri de armă automată s-au auzit în zonă, a relatat La Voix du Nord. Un important dispozitiv de securitate a fost creat în orăşelul francez situat la frontiera cu Belgia. Iniţial, locuitorii s-au temut că în zonă ar fi terorişti islamişti căutaţi în Franţa şi Belgia după atentatele comise pe 13-14 noiembrie la Paris.

UPDATE: Doi ostatici au reuşit să fugă din clădirea ocupată de indivizi înarmaţi, în oraşul francez Roubaix, alte două persoane fiind sechestrate în continuare, anunţă surse citate de Le Figaro.

UPDATE Luarea de ostatici din nordul Franţei este rezultatul unei tentative de spargere la o bancă sau la o staţie de carburanţi, fără a avea legături cu terorismul, anunţă surse citate de presa franceză.

"Autorii au încercat să efectueze o spargere, apoi au luat ostatici", a comunicat Primăria locală. Conform unor surse, luarea de ostatici are loc la o bancă. Alte surse susţin că este vizată o staţie de alimentare cu carburanţi. Mai multe persoane, inclusiv copii, au fost luate ostatice într-o clădire din nordul Franţei, la frontiera cu Belgia, anunţă surse citate de Reuters.

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate, indivizi înarmaţi au luat mai mulţi ostatici într-o clădire din orăşelul francez Roubaix, situat la frontiera cu Belgia. Focuri de armă automată s-au auzit în zonă, relatează La Voix du Nord, precizând că mai multe persoane ar fi fost rănite. Un important dispozitiv de securitate a fost creat, iar forţele speciale ar fi lansat deja asaltul asupra clădirii.

loading...
PUTETI CITI SI...