Lege PSD pentru corupti! Condamnaţii cu pedepse de până la 5 ani vor putea executa sancţiunea la domiciliu sau în week-end

Postat la: 04.04.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Lege PSD pentru corupti! Condamnaţii cu pedepse de până la 5 ani vor putea executa sancţiunea la domiciliu sau în week-end

Persoanele condamnate, inclusiv pentru corupţie, cu pedepse de până la 5 ani de închisoare vor putea beneficia de executarea pedepsei la domiciliu sau în zilele de week-end într-un centru special înfiinţat, potrivit unor amendamente PSD adoptate de Comisia juridice din Camera Deputaţilor.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, mai multe amendamente la trei propuneri legislative referitoare la măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate, stabilind ca persoanele condamnate, inclusiv pentru fapte de corupţie, cu pedepse de până la 5 ani de închisoare să poată beneficia de executarea pedepsei la domiciliu sau executarea fracţionată a pedepsei în zilele de sâmbătă şi duminică într-un centru special înfiinţat. Deputaţii din Comisia juridică au mai stabilit că în cazul persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii de până la un an executarea pedepsei se realizează în arest la domiciliu, cu excepţia persoanelor condamnate pentru fapte comise cu violenţă.

Conform amendamentelor propuse de UDMR, se va reveni la reducerea pedepsei cu câte 20 de zile pentru fiecare carte scrisă în închisoare. Astfel, în cazul elaborării de lucrări ştiinţifice publicate sau invenţii şi inovaţii brevetate, se consideră 20 de zile executate, pentru fiecare lucrare ştiinţifică sau invenţie şi inovaţie brevetate, prevede textul adoptat. Votul asupra raportului a fost amânat pentru a face mai multe corelări între texte. Raportul va fi supus votului plenului Camerei Deputaţilor.

loading...
PUTETI CITI SI...