Italianul care pretindea ca e medic a fost retinut. Cati ani de inchisoare risca

Postat la: 07.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Italianul care pretindea ca e medic a fost retinut. Cati ani de inchisoare risca

Putin i-a lipsit lui Matteo Politi sa scape basma curata dupa ce a mutilat o pacienta si a efectuat mai multe interventii chirurgicale, in Romania, desi nu are studii de specialitate.

Italianul cu 8 clase, care in tara lui parca masini, a fost prins miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judetul Arad, cand incerca sa fuga din tara. In aceasta seara, el a fost adus la audieri la sectia 4 de Politie. Relaxat, barbatul de 37 de ani, nu a facut declaratii ziaristilor, dar nici nu parea ingrijorat ca ar putea primi cel putin 5 ani de inchisoare.

Scandalul falsului medic a creat valva in lumea medicala si nu numai. Italianul cu 8 clase a fost audiat miercuri seara la sediul Sectiei 4 Politie, iar la finalul zilei a fost retinut pentru 24 de ore. El va fi dus cu mandat joi in fata judecatorilor cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Presupusul plastician a fost adus de la Arad dupa ce in miercuri a incercat sa fuga din tara. Barbatul s-a prezentat in jurul orei 6.00 dimineata, la Punctul Frontierei Curtici feroviara, pentru a iesi din Romania, calatorind ca pasager intr-un tren Inter Regio, pe relatia Bucuresti - Budapesta.

„In momentul efectuarii verificarilor specifice, politistii de frontiera au constatat ca pe numele persoanei era emisa o alerta, avand ca obiect punerea in aplicare a unui mandat de aducere emis de catre autoritatile romane, persoana in cauza fiind cercetata intr-un dosar de inselaciune", se arata intr-un comunicat al autoritatilor.

Matteo Politi a fost predat unei echipe operative din cadrul Politiei Romane, in vederea luarii masurilor legale ce se impun. La Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 a fost deschis un dosar penal in rem. Medicul impostor a fost adus la audieri la sectia 4 de politie, dar nu a facut declaratii. El parea relaxat, desi risca o pedeapsa cu inchisoarea de cel putin cinci ani.

Matteo Politi a operat sub nume fals la 4 clinici private

Colegiul Medicilor din Bucuresti a depus o plangere dupa ce falsul chirurg de origine italiana a efectuat operatii in Romania. Potrivit reprezentantilor parchetului, ancheta vizeaza infractiunea de exercitare fara drept a unei profesii sau a unei activitati. Jurnalistii de la Libertatea au scris ca, timp de un an, un fals medic de chirurgie plastica a lucrat la clinici din Bucuresti si a operat zeci de oameni, sub un nume fals. El a ajuns sa opereze fara insa a avea studii de medicina, iar sub numele de Matthew Mode, a lucrat la clinicile Monza, Euromedical, Prestige, MH Medical Group. Potrivit sursei citate, Matthew Mode se numeste, de fapt, Matteo Politi, un italian din Venetia, cu doar 8 clase absolvite. In 2011, Matteo Politi a primit o sentinta de un an si jumatate in Italia, cu suspendare, dupa ce a mintit timp de mai multi ani ca e medic si a profitat ca avea acelasi nume de familie cu al unui cardiolog cu reputatie din Modena, respectiv Luigi Vincenzo Politi.

Intr-un comunicat de presa postat pe pagina de Facebook, reprezentantii Clinicii Prestige Medical precizeaza ca au existat mai multe discutii cu "Matthew Mode", care insa s-au finalizat cu neinceperea unei colaborari.

loading...
PUTETI CITI SI...