Inspectia Judiciara: Laura Codruta Kovesi si-a incalcat atributiile. Se asteapta decizia CSM

Postat la: 12.04.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Inspectia Judiciara: Laura Codruta Kovesi si-a incalcat atributiile. Se asteapta decizia CSM

Inspectia Judiciara a anuntat, miercuri, ca a inceput actiunea disciplinara fata de sefa Directiei Nationale Anticoruptie Laura Codruta Kovesi, urmand ca CSM sa decida in ce fel va raspunde aceasta. Inspectorii judiciari spun ca Kovesi a savarsit o serie de abateri disciplinare referitoare la controalele tematice, dupa ce si-ar fi desemnat consilierul judecator sa faca controale la doua servicii teritoriale.

„(...) A incalcat cu stiinta dispozitiile art.7 alin.(3) din Ordinul nr. 5/12.01.2016 al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, care se refera la competenta de a dispune si a efectua controlul tematic, (...) prin desemnarea consilierului procurorului sef al DNA, judecator detasat, aflat intr-o vadita stare de incompatibilitate pentru efectuarea controlului tematic la doua servicii teritoriale", arata Inspectia Judiciara.

Inspectorii mai spun ca, prin acest fapt, sefa DNA si-a incalcat atributiile.

De asemenea, arata Inspectia Judiciara, prin incalcarea regulamentului si desemnarea unui magistrat aflat in incompatibilitate, s-a adus atingere principiilor legalitatii, impartialitatii si regulilor fundamentale si prestigiului si credibilitatii actului de justitie in infaptuirea caruia a fost implicata Directia Nationala Anticoruptie.

Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la modul in care va raspunde Kovesi.

Aceasta este cea de a doua actiune disciplinara declansata de Inspectia Judiciara impotriva sefei DNA.

loading...
PUTETI CITI SI...