Hackerul român Guccifer a pledat vinovat

Postat la: 26.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

Hackerul român Guccifer a pledat vinovat

Hackerul român Marcel Lazăr Lehel, cunoscut sub numele de Guccifer, a pledat vinovat, miercuri, în fața unei curți federale din Statele Unite. El a fost acuzat că a spart conturile a numeroase personalități americane, printre care și membri ai familiei Bush, dar și al lui Hillary Clinton. Astfel, el riscă să primească până la șapte ani de închisoare.

Procurorii americani susţin că Guccifer a spart conturile a circa 100 de americani, printre aceştia aflându-se secretarul american de stat Colin Powell şi membri ai familiei fostului preşedinte american George W. Bush. Anterior, în cursul acestei luni, Guccifer a declarat că a spart şi contul de email al lui Hillary Clinton, candidata din tabăra democrată la alegerile prezidenţiale americane de pe 8 noiembrie, dar oficialii americani rămân sceptici în privinţa acestei declaraţii.

Lazăr ar fi spart conturile „membrilor familiei a doi foşti preşedinţi americani, a unui fost membru al Cabinetului american, a unui fost consultant prezidenţial", se arată într-un comunicat, iar după ce ar fi avut acces la conturile de email şi de pe reţelele sociale ale acestora, le-ar fi publicat corespodenţa de pe email, informaţii de natură medicală şi financiară şi fotografii personale. Lazăr a pledat nevinovat iniţial la aceste acuzaţii pe 14 aprilie, dar a solicitat să-şi schimbe declaraţia săptămâna trecută. În martie, extrădarea sa din România a fost aprobată şi a avut prima audiere pe teritoriul american pe 1 aprilie.

loading...
PUTETI CITI SI...