Declarație stupefiantă a șefei PSD Diaspora

Postat la: 12.08.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Declarație stupefiantă a șefei PSD Diaspora

Protestul din 10 august nu poate fi considerat o manifestaţie a Diasporei întrucât au fost prezenţi numai 2.000 de români veniţi din străinătate, ci o acţiune antidemocratică la care au participat, din culise, preşedintele şi liderii opoziţiei, a declarat preşedintele PSD Diaspora, Lilla Debelka, secretar de stat în Ministerul românilor de pretutindeni.

Șefa PSD Diaspora, Lilla Debelka a numărat doar 2.000 de diasporeni la mitingul de vineri seara, în condițiile în care s-au strâns zeci de mii de români din Piața Victoriei (peste 100 de mii de oameni, după unele estimări), marea majoritate din afara țării.

Tot astăzi, Cristian Bârdac, consilier la Secretariatul General al Guvernului, cu rang de secretar de stat, a scris pe pagina sa de Facebook că protestatarii violenți de vineri seara "trebuiau mitraliați, nu stropiți cu apă". Ce Diaspora reprezentau ăia? Peluza Paris sau peluza Madrid?, a mai scris "consilierul tricoaie".

Lilla Debelka, fostă vedetă TV, mai spune că valul de incitări la violenţă de pe reţelele online de comunicare şi lipsa de asumare din ultimul moment a organizării protestului "demonstrează premeditarea violenţelor", care s-au manifestat regretabil, cu sprijinul liderilor formali şi spirituali ai evenimentului.

"În timpul protestului, USR şi-a făcut campanie, strângând semnături pentru iniţiativa 'Fără penali', iar Klaus Iohannis a avut o intervenţie publică inadmisibilă şi incompatibilă cu calitatea de Preşedinte al României. Ignorând atribuţia sa de mediere, Iohannis a condamnat instituţia Jandarmeriei care asigură ordinea publică, fără o analiză oficială echilibrată, şi a incitat la violenţă şi huliganism. Preşedintele a devenit, astfel, complice la subminarea autorităţii instituţiilor statului şi la tentativa de răsturnare a ordinii de drept", a susţinut preşedintele PSD Diaspora.

Secretarul de stat Lilla Debelka a condamnat actele de violenţă asupra jandarmilor şi actele grave de huliganism, prin incendierea spaţiilor din zona Victoriei şi vandalizarea Muzeului Antipa.

"Potrivit lui Iohannis, protestatarii violenţi ar fi trebuit să fie lăsaţi să intre în Palatul Victoria şi să decimeze Jandarmeria! Am asistat ieri aşadar, dar şi cu multe zile înaintea protestului, la o instigare pe scară largă împotriva Guvernului, a premierului, a PSD. Foarte grav este că au fost acte de instigare împotriva membrilor şi simpatizanţilor PSD. Acestea au venit din partea lui Iohannis, a liderilor opoziţiei - Orban, Cioloş, a unor reprezentanţi ai societăţii civile", afirmă preşedintele PSD Diaspora.

În acelaşi comunicat, Lilla Debelka menţionează că Poliţia trebuie să cerceteze cine a organizat protestul şi cine a instigat la violenţă, iar "SRI este obligat să informeze despre grupările violente, în special despre prezenţa galeriilor de fotbal, dacă pretinde că nu s-a implicat în acest protest".

"Oamenii din spatele protestului din 10 august au cerut pur şi simplu pulverizarea democraţiei, iar destabilizarea statului de drept nu este altceva decât destabilizarea României", a conchis Lilla Debelka.

Cine este Lilla Boglarka DEBELKA

Lilla Boglarka DEBELKA a fost numită în funcţia de Secretar de stat la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în data de 7 Martie 2018.

S-a născut în Oradea, judeţul Bihor. Este căsătorită, are doi copii.

A studiat la Universitatea din Oradea în perioada 1992-1997, unde a terminat Facultatea de Electrotehnică şi Informatică.

În anul 2010 a obțínut titlul ştiinţific de doctor la Universitatea Politehnică din Timişoara, Facultatea de management în producţie şi transporturi, Departamentul Management.

În anul 2013 a urmat cursurile Institutul Diplomatic Român, obținând calificarea în Politică externă şi diplomaţie, după care a efectuat un stagiu de practică la Parlamentul European.

În perioada 2012 - 2016 a fost aleasă Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Oradea, îndeplinind funcția de Preşedinte al Comisiei juridice, pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, pentru integrare europeană.

"Mă interesează sincer soarta românilor din diaspora și voi lupta pentru a le demonstra că, deși sunt departe de țară, țara nu este îndepărtată de ei", spune fosta vedetă TV pe site-ul Ministerului pentru românii de pretuntindeni.

loading...
PUTETI CITI SI...