Cutremur in lumea interlopa din Iasi! Patru golani renumiti au fost aruncati ieri in puscarie pentru cinci decenii!

Postat la: 22.06.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Cutremur in lumea interlopa din Iasi! Patru golani renumiti au fost aruncati ieri in puscarie pentru cinci decenii!

Pare a fi una dintre cele mai importante retele de crima organizata care a functionat in Iasi in ultimii ani de zile, specializata in traficul de carne vie. Nu conta daca fetele sunt minore sau nu, conta daca doreau sa practice prostitutia sau nu. Tot ce conta erau banii. Ar fi vorba de cateva sute de mii de euro, bani care au fost facuti intr-un timp relativ scurt de membrii acestei retele. Fetele erau obligate sa se prostitueze in Italia, reteaua condusa de acest grup de tineri din Iasi fiind foarte puternica acolo.

Cristian Mircea, cunoscut in lumea interlopa sub numele de Katy, a iesit mai repede din acest dosar, fiind condamnat in aceasta primavara la executarea unei pedepse de 11 ani de inchisoare de catre judecatorii de la Tribunalul Iasi. Pe de alta parte, inca cinci inculpati au ramas sa fie judecati in continuare.

Ieri, Tribunalul s-a ocupat de fiecare in parte si a decis condamnarea lor pentru infractiunile de constituire de grup organizat, trafic de minori si trafic de persoane. Robert Neagu a fost condamnat la 14 ani de inchisoare, Nixen Neagu si Andrei Costache Roman fiind pedepsiti la cate 11 ani fiecare.

Pedeapsa cea mai mica a primit-o Valeriu Nastasia, respectiv sase ani de inchisoare. In toata aceasta poveste a fost implicata si o femeie care se ocupa de instruirea fetelor, dar si de racolarea lor. Este vorba despre Ana Neagu, aceasta fiind condamnata la 12 ani de inchisoare. Decizia de ieri nu este definitiva, dosarul urmand sa ajunga la Curtea de Apel Iasi.
Un grup foarte bine structurat

Procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi sustin ca acest grup organizat, din care faceau parte cei mentionati mai sus, a luat nastere in anul 2011.

"În cauza exista suspiciunea rezonabila ca, în perioada 2011-2016, pe raza municipiului Iasi s-a constituit un grup infractional organizat, initiat de catre inculpatul Costache Raj, având ca scop racolarea, transportul, cazarea si exploatarea sexuala transfrontaliera a unui numar de 6 persoane vatamate minore, cu vârste cuprinse între 15 si 17 ani si 24 persoane vatamate majore care proveneau din familii defavorizate, cu un grad redus de instructie, într-o stare materiala extrem de precara, cu diferite vulnerabilitati. În perioada 2011-2016, inculpatul Costache Raj a coordonat si a supravegheat în permanenta întreaga activitate infractionala de recrutare a tinerelor minore si majore, cazarea, transportul si exploatarea acestora în Italia, Roma si totodata a coordonat, racolat si exploatat sexual persoanele vatamate pe teritoriul municipiului Iasi", au precizat procurorii.

"La grupul initiat de catre inculpatul Costache Raj a aderat inculpatul Neagu Robert, care se ocupa de derularea actelor de recrutare, cazare, transport si exploatare sexuala a tinerelor, inculpatul Bobocel Constantin (decedat într-un accident de masina în cursul urmaririi penale) si inculpatii Neagu Robert, Neagu Nixen si Roman Costache Andrei, care au avut rolul de a racola tinere minore si majore, de a le caza la domiciliile lor sau în apartamente închiriate pe raza municipiului Iasi", au completat procurorii DIICOT Iasi. Fetele erau racolate sub promisiuni false ca vor fi angajate in baruri si ca vor castiga sume mari de bani.
O prietena a adus-o in cercul traficantilor

Victimele acestei retele au povesti care de care mai dureroase. Unele dintre ele au acceptat sa vorbeasca deschis, altele au refuzat. De exemplu, Diana R. avea 18 ani in momentul in care a fost transformata in prostituata. Povestea ei ascunde doar lacrimi, nopti nedormite, batai, frica, dezolare si multe planuri de sinucidere. In luna decembrie 2012 a cunoscut-o pe Anca H. intr-un internet café din zona Podu Ros. Cele doua fete s-au imprietenit destul de repede.

"Anca i-a povestit ca a fost plecata in Italia, in anul 2012, si a lucrat ca ingrijitoare la o batrana si a intrebat-o daca nu doreste sa mearga si ea in Italia pentru a castiga bani. Diana i-a spus ca are mare nevoie de bani, pentru ca are un copil pe care il intretine", a povestit un anchetator specializat in combaterea crimei organizate.

A doua zi, Anca a venit la intalnirea cu Diana alaturi de un tanar pe care l-a prezentat ca fiind iubitul sau. In realitate, era pestele ei, dar fata nu putea spune adevarul de frica sa nu fie ucisa. Asa a ajuns Diana R. intr-o casa din zona Pacuret, o zona in care chiar si politistii se tem sa intre. Ulterior, a fost dusa in Italia, acolo unde a fost nevoita sa suporte chinuri greu de descris in cuvinte.

loading...
PUTETI CITI SI...