Cum poti reduce consumul de zahar din dieta ta zilnica?

Postat la: 23.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Cum poti reduce consumul de zahar din dieta ta zilnica?

Diabetul zaharat de tip 2 este una din cauzele de deces din ultimii ani, in Europa. Exista mai multi factori care duc la dezvoltarea acestei boli. Obezitatea este asociata cu diabetul, este considerata un factor de risc deci trebuie prevenita. Grasimile care sunt stocate in jurul abdomenului pot duce la cresterea riscului de aparitie a diabetului zaharat de tip 2, dar si a altor boli - accident vascular cerebral, boli coronariene, cancer.

Zaharul adaugat poate duce la obezitate, la supraponderabilitate, la diabet. Specialistii in domeniul medical considera ca persoanele supraponderale au un risc mai mare de a dezvolta diabet zaharat de tip 2. Desi cercetatorii spun ca acest fapt este clar, riscul apare mai ales pe termen lung. Sunt si critici care sustin ca nu este chiar asa, ca ar fi anumite lacune in ceea ce spun cercetatorii. Probabil criticile apar din dorinta de a sustine consumul de alimente bogate in zahar. Din pacate, zaharul in cantitate mare chiar nu este sanatos pentru organism. Cei care fac exces de zahar au sanse mari sa sufere de obezitate si de alte boli metabolice cronice.

Probabilitatea de a face diabet zaharat de tip 2 apare la oamenii care consuma bauturi racoritoare bogate in zahar in mod frecvent. Exista dovezi despre sucurile care contin mult zahar, acestea pot creste riscul de diabet. De asemenea obezitatea poate influenta dezvoltarea acestei boli grave. Statisticile arata ca foarte multi oameni sufera din cauza diabetului zaharat, iar in urmatoarele decenii tot mai multi adulti vor dezvolta aceasta boala din cauza supraponderabilitatii lor. Specialistii spun ca oamenii pot preveni aceasta boala prin eliminarea consumului de zahar si a bauturilor racoritoare ce au indulcitori de acest fel.

In prezent diabetul zaharat de tip 2 este o boala frecvent intalnita la oameni, in toata lumea. Cele mai afectate sunt persoanele cu varsta de 45-60 de ani. De asemenea statisticile arata si faptul ca a crescut numarul de persoane peste 60 de ani care au diabet zaharat de tip 2. Sunt si adolescenti cu diabet, respectiv cei care au un grad ridicat de obezitate, care sunt supraponderali.

Diabetul netratat poate avea consecinte grave asupra organismului. Aceasta boala a civilizatiei se poate tine sub control prin tratament adecvat, nutritie speciala, injectii cu insulina, medicamente si activitate fizica moderata. Cauza aparitiei diabetului zaharat de tip 2 este stilul de viata neechilibrat, dieta nesanatoasa si desigur comportamentul sedentar sau lipsa miscarii. Toate duc la obezitate, cresterea tensiunii arteriale, a nivelului de lipide din sange. Specialistii considera ca diabetul zaharat de tip 2 este si o boala care poate fi adesea mostenita. Cei care au rude cu diabet pot avea o predispozitie genetica de a dezvolta si ei aceasta boala.

Stabileste anumite limite alimentare pentru a putea avea grija de sanatate ta! Alege cu atentie alimentele pe care sa le consumi si redu zaharul adaugat din dieta. Incearca sa mananci mai putin zahar si vei vedea ca te vei simti mai bine. Daca vrei sa dai jos o parte din kg in plus, trebuie sa reduci semnificativ consumul de zahar. Acest lucru nu este dificil, trebuie doar sa renunti la cateva mici obiceiuri care au legatura cu alimentatia. De exemplu ai putea renunta sa indulcesti ceaiurile cu zahar si chiar sa bei cafeaua simpla, fara sa adaugi acest produs care iti afecteaza sanatatea.

Renunta la iaurtul cu fructe care are zahar, foloseste doar iaurt simplu. De asemenea este important sa nu consumi bomboane, sau alte dulciuri care au foarte mult zahar. Ketchup-ul are si el o cantitate semnificativa de zahar si deci nu este recomandat. Poti face un suc de rosii natural acasa, care are foarte multi nutrienti importanti pentru organism. Sucurile din magazine au foarte mult zahar si indulcitori artificiali, nu sunt recomandate pentru consum. Le poti inlocui cu sucuri naturale din fructe de sezon, sau cu o limonada din lamaie si frunze de menta.

De cativa ani se foloseste ulei de canabis ca excelent adjuvant in tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Se spune ca acest produs 100% natural ajuta in prevenirea obezitatii. Uleiul CBD are ingrediente care pot imbunatati starea de sanatate, ajuta in tratamentul multor boli - insomnie, autism, anxietate, depresie, cancer si altele. Produsul este natural, nu este toxic, nu da dependenta.

Eficacitatea sa in tratamentul diabetului zaharat de tip 2 cand organismul nu mai poate produce suficienta insulina a fost demonstrata. Uleiul poate ajuta in scaderea in greutate. Studiile cercetatorilor au aratat ca persoanele care consuma acest ulei ca supliment alimentar nu sufera de obezitate. Exercitiile fizice si nutritia sunt importante in mentinerea greutatii corporale normale. Utilizarea acestui ulei este o masura de prevenire a obezitatii.

Foamea este un semn ca trebuie sa mananci alimente, dar asta nu inseamna ca trebuie sa nu tii cont de sanatate. Alege alimente bune, proaspete, bogate in substante nutritive si care iti sustin sanatatea organismului. Alege mancaruri care iti plac, care au ingrediente adevarate, naturale, consuma-le incet, savureaza fiecare inghititura, nu manca in exces. O alimentatie sanatoasa te va face sa te simti energizat dupa masa si nicidecum rau sau balonat.

loading...
PUTETI CITI SI...