Cine este principalul suspect în atacul de la Barcelona

Postat la: 18.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Cine este principalul suspect în atacul de la Barcelona

Poliţia spaniolă l-a identificat pe cel care s-ar fi aflat la volanul camionetei care a intrat în mulţime la Barcelona joi. Este vorba despre Moussa Oukabir, un cetățean marocan, în vârstă de 17 ani.

Acesta este fratele lui Driss Oukabir, una dintre persoanele arestate anterior în legătură cu acest atac. Driss Oukabir este marocan şi a fost arestat în noaptea de joi spre vineri. Acesta este suspectat că ar fi închiriat vehiculul folosit în atentat. Potrivit cotidianului La Vanguardia, Driss Oukabir susține că documentele sale au fost furate și el se afla în localitatea Ripoll în momentul producerii atacului de la Barcelona. Acesta ar fi spus că este posibil ca documentel găsite în vehicul să fi fost furate de fratele lui.

Autorităţile au reţinut și un spaniol suspectat de legături cu atacul, însă identitatea acestuia nu a fost făcută publică. Treisprezece persoane au murit în atentatul de la Barcelona, iar peste 100 au fost rănite. Printre răniți se află și trei români. Șoferul camionetei a fugit după măcel. Autoritățile spaniole cred că opt persoane au fost implicate în comiterea atacului de la Barcelona, a anunțat un oficial catalan, care a precizat că membrii celulei teroriste plănuiau să folosească canistre cu gaz, transmite Reuters. Pe de altă parte, cotidianul spaniol El Pais scrie că atacatorii de la Barcelona şi Cambrils făceau parte dintr-o celulă de 12 persoane.

 

loading...
PUTETI CITI SI...