BANCOREX, Miţa Biciclista şi BANCA DACIA FELIX revin în forţă

Postat la: 27.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

BANCOREX, Miţa Biciclista şi BANCA DACIA FELIX revin în forţă

Dintre cererile depuse în ultima perioadă la OSIM, pentru înregistrarea unor mărci, am selectat câteva, fiecare dintre acestea având un element "de culoare", care nu poate decât să îi sporească atractivitatea şi notorietatea. Nu neaparăt şi valoarea.

¤ Andreea-Iosefina Georgescu din Măneciu (Prahova) s-a gândit să înregistreze marca verbală "bancorex", apelând pentru asta la un consilier în proprietate intelectuală. Prahoveanca doreşte să înregistreze marca "bancorex" (cu litere mici, aşa e cererea) pe clasele 16, 35, 41 şi 42. Interesant este faptul că Andreea-Iosefina Georgescu a depus cererea la scurt timp după ce a expirat marca BANCOREX deţinută de BCR ("moştenită" de la falimentara bancă de comerţ exterior). Totuşi, marca se află în perioada de graţie, dar e greu de crezut că BCR o va reînnoi.
¤ Iar dacă marca "bancorex" ar putea fi utilizată pentru altceva decât servicii bancare, mărcile BANCA DACIA FELIX şi BANCA DACIA FELIX SA CLUJ-NAPOCA sunt clar destinate sectorului bancar. Ciudat este faptul că, deşi solicitantul este acelaşi pentru ambele mărci (FUNDAŢIA ANDREI MUREŞANU - DEŞTEAPTĂ-TE, ROMÂNE! din Cluj-Napoca), acestea diferă total una de alta, iar prima cerere este pe 3 clase, în timp ce a doua este numai pentru clasa 36 (Asigurări; afaceri financiare, monetare, imobiliare).
Conform site-ului propriu, fundaţia "este o continuare firească a Fundaţiei Sever Mureşan înfiinţată cu mai bine de 20 de ani în urmă cu scopul de a apăra şi promova românismul". Preşedinte fondator este Andrei Sever Mureşan, cel care a înfiinţat şi, ulterior, a falimentat Banca Dacia Felix. Poate s-a gândit că istoria se mai repetă uneori!
Banca-Dacia-Felix
¤ Chiar dacă pare de necrezut, Inspectoratul General al Poliţiei Române a depus cerere de înregistrare a mărcii... POLIŢIA ROMÂNĂ. Pe 6 clase (16, 35, 38, 39, 41 şi 42). Dacă ar fi ca OSIM să-şi bată joc de IGP (pe sistemul "nu noi am început"), le-ar refuza înregistrarea mărcii! Amuzant e faptul că cererea include şi clasa 39 - Transport; ambalare şi depozitare a mărfurilor; organizare de călătorii. Un fel de agenţie de turism, dar fără oferte early booking!
Apropo de miliţieni: ştiţi de ce au apărut poliţiştii locali? Ca să aibă şi cei de la Rutieră de cine râde!
Politia-Romana
¤ O altă instituţie care s-a gândit că trebuie să trăiască şi cei de la OSIM este Federaţia Română de Fotbal, care vrea mărcile verbale LIGA NAŢIONALĂ şi LIGA REGIONALĂ pe clasa 41 (Organizare de evenimente sportive în domeniul fotbalului). De ce le înregistrează FRF şi nu LPF, în condiţiile în care aceasta din urmă deţine marca LIGA I? O fi vrând Burleanu să-i facă vreo surpriză lui Gino Iorgulescu.
¤ Tot la capitolul fotbal includem şi cererea depusă de Asociaţia Clubul Sportiv ASU Politehnica Timişoara pentru înregistrarea mărcii combinate SOCIETATEA SPORTIVĂ POLITEHNICA TIMIŞOARA POLI T. Ciudat este faptul că o cerere similară a fost depus în 2013 şi respinsă de OSIM. Logic ar fi să fie respinsă şi de această dată, dar la OSIM e posibil orice.
¤ Şi pentru că olteanul s-a născut poet şi priceput la fotbal, cei de la Craiova vor să înregistreze marca verbală CAT CERUL ESTE ALBASTRU SUNTEM DEASUPRA TUTUROR. Cererea pare a fi depusă la beţie. Pe lângă faptul că "poetul" ar fi trebuit să pună o virgulă, eventual şi un semn de exclamare, încadrarea la clasa 41 (Educaţie; instruire; divertisment; activităţi sportive şi culturale) este eronată. Dacă se doreşte protejarea acestui valoros şi original slogan (să nu îl fure Mititelu!), trebuia încadrat la clasa 35 (Publicitate). Mai mult, ca solicitant apare SC CLUBUL SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA SA, societate care nu există! Numele corect este SC CLUB SPORTIV U CRAIOVA SA, iar mandatul administratorului era expirat la data depunerii cererii. Culmea e că această cerere a fost întocmită şi depusă de un consultant în proprietate intelectuală... tocmai de la Bacău.
¤ O cerere "originală" a depus la OSIM şi bucureşteanul Mihail Constantin Florescu, care deţine şi cetăţenia italiană şi se laudă cu "prima firmă din România exportatoare de cafea în SUA". Deşi nu a cunoscut femeia respectivă (s-a născut după 10 ani de la moartea ei), Florescu vrea să înregistreze marca verbală MIŢA BICICLISTA pe clasele 30 (Cafea, ceai, cacao şi înlocuitori de cafea etc.) şi 43 (Servicii de alimentaţie publică; servicii de cazare temporară). Luând în considerare ultima parte a clasei 43 (cazare temporară) şi numele mărcii, ne putem aştepta să se deschidă un bordel cu acest nume. Sau salon de masaj erotic, cum se numeşte acum.
¤ Fără nicio legătură cu Miţa, ajungem la Elena Udrea, care - prin intermediul firmei BĂI BOGHIŞ SRL Zalău, la care este asociat principal - a depus cerere pentru înregistrarea mărcii combinate "boghiş băi" pe clasele 11 - Băi termale (căzi de baie) şi 43 - Cazare temporară; restaurante cu autoservire. Poate că marca "boghiş băi" nu va avea soarta site-ului boghisbai.ro, unde apare o singură informaţie: "Pagină suspendată pentru neplată"!
BOGHIS-BAI

loading...
PUTETI CITI SI...