Prabusirea bursei din New York saraceste averile celor mai bogati oameni din lume

Postat la: 07.02.2018 07:55 | Scris de: ZIUA NEWS

Prabusirea bursei din New York saraceste averile celor mai bogati oameni din lume

Prabusirea bursei de la New York, de luni seara, a redus substantial averile celor mai bogati 500 de oameni din lume, cu circa 114 miliarde de dolari, relateaza Bloomberg.

CEO-ul Berkshire Hathaway Inc., Warren Buffet, al treilea cel mai bogat om din lume, a pierdut 5,1 miliarde de dolari. Berkshire Hathaway este cel mai mare actionar al Wells Fargo & Co, care a cazut pe bursa cu 9,2%, cea mai mare pierdere inregistrata dintre cele 500 de companii in functie de care este calculat indexul Standard & Poor's.

Warren Buffet, in varsta de 87 de ani, este unul dintre cei 18 miliardari din topul Bloomberg care au pierdut mai mult de 1 miliard de dolari intr-o singura zi. Fondatorul si CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, si-a vazut averea micsorandu-se cu 3,6 miliarde de dolari, a doua cea mai mare scadere. Iar Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, cel mai bogat om din lume, a pierdut dintr-un foc 3,3 miliarde de dolari, iar actiunile companiei sale au scazut cu 2,8%. Fondatorii Google, Larry Page si Sergey Brin, au pierdut cate 2,3 miliarde de dolari.

loading...