Explozie la metroul londonez

Postat la: 15.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Explozie la metroul londonez

Mai mulți călători au suferit arsuri la nivelul feței într-o explozie produsă în această dimineaţă într-o garnitură de metrou în sud-vestul Londrei, iar alte câteva persoane au fost rănite în panica ce a urmat incidentului, relatează presa britanică, preluată de agenția Reuters.

Poliția a anunțat că este la curent cu un incident produs în stația de metrou (de la suprafaţă) Parsons Green din West London. Mai multe ambulanțe, mașini de pompieri și forțe speciale s-au deplasat la locul incidentului. Un martor citat de Reuters a văzut șase ambulanțe, mașini de pompieri și un elicopter la stația Parsons Green.

Conform unor martori citați de cotidianul The Sun, „explozia" s-a produs la o oră de vârf într-o garnitură de metrou, rănind mai mulți pasageri, care au suferit arsuri în zona feței.Deflagrația a avut loc la stația Parsons Greeen, în vestul Londrei, iar traficul a fost oprit. Potrivit primelor informații, ar fi explodat o găleată albă, ce fusese pusă într-o pungă de supermarket. O călătoare povestește că s-a creat panică și oamenii s-au călcat în picioare. Poliția vorbește despre un incident. Potrivit unui martor citat de Reuters la locul incidentului sunt șase ambulanțe, mașini de pompieri, un elicopter și echipe specializate pe depistarea substanțelor periculoase. Circulația metroului a fost suspendată în zonă. Poliția recomandă evitarea zonei.

În imagini postate pe Twitter se poate vedea cum o femeie primește îngrijiri medicale pe trotuar de la serviciile de urgență. De asemenea, un martor citat de Reuters a spus că a văzut cum o femeie era cărată pe o targă având picioarele acoperite cu o pătură izotermică.
Autoritățile de la Londra tratează incidentul ca fiind un act terorist. Ancheta a fost preluată de brigada antiteroristă. Poliția a infirmat existența unui al doilea dispozitiv, precum și că ar exista un suspect. Marea Britanie s-a confruntat cu patru atacuri teroriste în acest an, soldate cu moartea a 36 de persoane.

loading...
PUTETI CITI SI...