Coreea de Nord a difuzat o înregistrare cu simularea unui atac asupra unui oraș din SUA

Postat la: 19.04.2017 13:21 | Scris de: ZIUA NEWS

Coreea de Nord a difuzat o înregistrare cu simularea unui atac asupra unui oraș din SUA

Resepectiva înregistrare a apărut în cadrul festivităților ocazionate de împlinirea a 105 ani de la nașterea fondatorului Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC), Kim Ir-Sen, conform imaginilor televiziunii de stat KCTV.

Conform imaginilor, ceea ce pare a fi o rachetă balistică cu rază intermediară de acțiune este lansată de Coreea de Nord, aceasta traversează Oceanul Pacific și lovește un oraș neidentificat din SUA. În final, imagini cu un drapel american în flăcări sunt suprapuse peste cele ale unui cimitir. Înregistrarea video a fost difuzată duminică pe un ecran gigant într-o sală imensă de spectacole din Phenian, sub acompaniamentul unui cor al armatei, în plină escaladare a tensiunilor în Peninsula Coreea. Corul interpretează un cântec în onoarea unităților de artilerie Hwasong, responsabile pentru cele mai multe dintre recentele lansări de rachete cu rază scurtă și medie de acțiune. Cântecul include versurile: ''Mândrele noastre rachete Hwasong explodează'' și rachetele ''zboară cu viteza fulgerului pentru a sfida imperialismul''.

Tensiunile au escaladat semnificativ în ultimele săptămâni în Peninsula Coreea, pe fondul amenințărilor Washingtonului, care a sugerat că ar putea proceda la un atac preventiv împotriva Phenianului dacă acesta continuă testele cu rachete balistice sau nucleare. Ultimul astfel de test a avut loc duminica trecută, când Coreea de Nord, care cu o zi înainte organizase o parada militară la care a prezentat noi presupuse rachete intercontinentale, a încercat fără succes să lanseze ceea ce a părut a fi o rachetă cu rază medie de acțiune. Regimul lui Kim Jong-Un ar putea efectua în zilele următoare un test nuclear subteran, după ce mai multe fotografii din satelit de la centrul de testare din Punggye-ri (nord-est) arată că totul pare gata pentru ca acesta să fie efectuat.