Cine a trimis coletul capcană? Pachet exploziv la sediul Ministerului de Finanțe german

Postat la: 16.03.2017 08:42 | Scris de: ZIUA NEWS

Cine a trimis coletul capcană? Pachet exploziv la sediul Ministerului de Finanțe german

Pachetul care conținea un "amestec exploziv" descoperit miercuri în sediul Ministerului de Finanțe german a fost expediat din Grecia, a informat joi o sursă din cadrul poliției elene, scrie AFP.

Ministrul grec de interne, Nikos Toskas, a preluat cazul după unele informații furnizate de poliția germană, iar autoritățile din cele două țări cooperează în această afacere, a adăugat aceeași sursă, potrivit Agerpres. Poliția din Berlin a anunțat miercuri că a descoperit la sediul ministerului, în centrul Berlinului, un pachet conținând un "amestec exploziv (...) folosit frecvent în producerea de material pirotehnic" și care ar fi putut provoca "răni considerabile".

Purtând o ștampilă a poștei elene, pachetul îl menționa ca expeditor, cu adresa sa reală, un responsabil de frunte al principalului partid de opoziție, Noua Democrație (ND, dreapta), a precizat sursa din cadrul poliției elene. Omul politic în cauză, Adonis Georgiadis, provenit din rândul extremei dreapta și lider al aripii populiste a ND, este o obsesie a stângii și extremei stânga din țară și proprietar al unei librării frecvent țintă a atacurilor atribuite mișcării anarhiste.

Poliția elenă anchetează asupra eventualelor legături cu acte similare comise de mișcarea extremistă greacă, potrivit aceleiași surse. De asemenea, autoritățile examinează cum a putut părăsi țara un pachet care conținea explozivi.

Potrivit presei germane, acest era adresat ministrului de finanțe, Wolfgang Schäuble, considerat în Grecia ca unul dintre principalii responsabili ai curelor de austeritate administrate țării, din 2010, pentru datoriile sale uriașe și care au scufundat-o în recesiune. Agenția germană DPA a scris că dispozitivul, incluzând și "un fel de detonator", era de fabricație artizanală.