Cel puţin 37 de copii au murit în urma epidemiei de gripă din SUA

Postat la: 27.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Cel puţin 37 de copii au murit în urma epidemiei de gripă din SUA

Cel puţin 37 de copii au murit şi alte 12.000 de persoane au fost spitalizate ca urmare a epidemiei de gripă din Statele Unite, iar autorităţile sanitare avertizează că epidemia continuă să se extindă, relatează site-ul BBC News.

Cele mai afectate categorii sunt copiii şi persoanele cu vârste cuprinse între 50 şi 64 de ani, urmate de vârstnici, potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor. Medicii avertizează că epidemia de gripă din acest an ar putea să fie mai gravă decât cea din sezonul 2014-2015, când 34 de milioane de americani s-au îmbolnăvit, iar 56.000 au murit (148 de copii). Toate cele 50 de state americane, cu excepţia Hawaii-ului, au raportat o activitate ridicată privind cazurile de gripă. Mii de oameni apelează la cabinete medicale şi la spitale de urgenţă, prezentând simptome specifice gripei.

"Nu cred a fost atins încă vârful epidemiei, dar să sperăm că acest lucru se va întâmpla în curând. Oricum, va fi o activitate ridicată privind cazurile de gripă în săptămânile următoare, la nivel naţional. Nu este târziu pentru ca oamenii să fie vaccinaţi. Tratamentul antiviral este recomandat persoanelor cu risc crescut: copiii cu vârsta sub 5 ani, adulţi cu vârsta peste 65 de ani, femei gravide şi persoane cu afecţiuni medicale cronice - boli de inimă şi de plămâni, diabet zaharat -, precum şi persoanelor cu tulburări neurologice sau de dezvoltare", a declarat Kristen Nordlund, un purtător de cuvânt al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

loading...
PUTETI CITI SI...