Atacuri în Siria. Pentagonul afirmă că „a lovit cu succes" toate țintele siriene

Postat la: 14.04.2018 20:55 | Scris de: ZIUA NEWS

Atacuri în Siria. Pentagonul afirmă că „a lovit cu succes

SUA au afirmat sâmbătă că au 'lovit cu succes' toate ţintele siriene prevăzute în cadrul operaţiunii coordonate cu Franţa şi Marea Britanie ca represalii la presupusa folosire de arme chimice de către regimul de la Damasc împotriva populaţiei siriene, transmite AFP.

'Nu încercăm să intervenim în conflictul din Siria, dar nu putem permite astfel de încălcări ale dreptului internaţional', a declarat Dana White, purtătoare de cuvânt a Pentagonului, într-o conferinţă de presă. 'Am lovit cu succes fiecare ţintă', a precizat ea. În aceeaşi conferinţă de presă, un înalt responsabil al Pentagonului, generalul Kenneth McKenzie, a afirmat că loviturile occidentale au fost 'precise, importante şi eficace'. Ele au dat o asemenea lovitură programului chimic sirian, încât acesta va avea nevoie 'de ani pentru a se reface', a indicat generalul McKenzie.

Potrivit acestuia, apărarea antiaeriană rusă nu a fost activată, iar cea a regimului sirian a fost declanşată de-abia după sfârşitul operaţiunii. 'Niciunul din avioanele sau rachetele utilizate în această operaţiune nu a fost atins de apărarea antiaeriană siriană', a afirmat McKenzie, remarcând că, lansând rachete neghidate după loviturile aeriene, regimul sirian a riscat să facă victime printre civili. 'Nu avem niciun indiciu că apărarea antiaeriană rusă a fost utilizată', a precizat reprezentantul Pentagonului.

loading...