Yahoo news: Anglia a înregistrat 2.032 de decese Covid-19 la persoane complet vaccinate, fata de 538 la nevaccinate!

Postat la: 12.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Yahoo news: Anglia a înregistrat 2.032 de decese Covid-19 la persoane complet vaccinate, fata de 538 la nevaccinate!

Un raport al Agenției britanice de securitate sanitară a arătat că, în ultimele patru săptămâni, 2.032 de persoane de peste 70 de ani complet vaccinate au murit în termen de 28 de zile de la un test COVID pozitiv. În total, 2.447 de persoane dublu vaccinate au murit în perioada acoperită de raport, comparativ cu 538 de persoane nevaccinate.

Dr. Christina Pagel a declarat că miile de decese la persoanele în vârstă se datorează transmiterii necontrolate. Ea a spus: "Aceasta este consecința de a permite ca ratele ridicate de transmitere să continue în populație și, în timp ce stimulăm populația de peste 50 de ani - ceea ce va fi foarte eficient - ar trebui să menținem cazurile cât mai jos posibil". Cifrele vin în contextul în care există îngrijorare că implementarea măsurilor de rapel nu este suficient de rapidă, iar iarna care se apropie a stârnit avertismente din partea profesioniștilor din domeniul sănătății. Partidul Laburist a cerut guvernului să stabilească un obiectiv de administrare a 500.000 de doze de rapel Covid pe zi, atentioneaza Yahoo News.

Ministrul Sănătății, Rosena Allin-Khan, a avertizat că guvernul trebuie să "accelereze" programul de vaccinare pentru persoanele în vârstă și vulnerabile pentru a-l finaliza înainte de primăvara anului viitor. Ministrul a vorbit, de asemenea, despre problemele legate de lansarea vaccinurilor, spunând: "Locuitorii ne contactează spunând că nu pot obține vaccinurile de rapel de care au nevoie cu disperare. O doamnă în vârstă de 70 de ani, care are condiții de sănătate subiacente, a mers la farmacie și a sunat la 119 doar pentru a i se spune că nu este eligibilă pentru un rapel. Acum, în cele din urmă, a reușit să facă o programare pentru luna decembrie, dar a trebuit să se bazeze pe fiica ei pentru a face o programare pentru ea, deoarece nu folosește internetul. Sistemul pur și simplu nu funcționează." Apelul a venit în timp ce ministrul insarcinat cu vaccinarea, Maggie Throup, a declarat în Camera Comunelor că peste 650.000 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani au primit o primă injecție Covid și opt milioane de persoane au primit un rapel în Marea Britanie.

Ministrul Sanatarii a incercat sa dea o explicatie: "Disparitatea dintre cele două cifre se datorează faptului că majoritatea persoanelor sunt complet vaccinate, peste 95% dintre persoanele cu risc de COVID fiind vaccinate cu ambele vaccinuri. Datele arată, insă, că rata de deces a fost mult mai mare în rândul celor care nu au primit vaccinul, atunci când se analizează proporțional. La persoanele de peste 80 de ani, rata de deces în rândul celor care au primit două vaccinuri a fost de 53 la 100.000 de persoane, comparativ cu 125 la 100.000 de persoane care nu au fost vaccinate. La grupa de vârstă 70-79 de ani, rata de deces în cazul persoanelor cu dublă injecție a fost de 14 la 100.000 de persoane, comparativ cu 47 la 100.000 de persoane care nu s-au vaccinat."

loading...
PUTETI CITI SI...