Violatorul unei fete de 13 ani, descoperit la 40 de ani după comiterea faptei. Probele care au dus la condamnare

Postat la: 04.08.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Violatorul unei fete de 13 ani, descoperit la 40 de ani după comiterea faptei. Probele care au dus la condamnare

Justiţia britanică l-a condamnat marţi, 3 august, pe un bărbat de 74 de ani pentru un viol comis asupra unei minore în urmă cu peste 40 de ani, graţie "determinării" fiicei sale biologice născute în urma acelei infracţiuni, care a furnizat anchetatorilor o probă de ADN, informează AFP.

Carvell Bennett, în vârstă de 74 de ani, a fost găsit vinovat de un tribunal din Birmingham, un oraş din centrul Angliei, pentru un viol comis în anii 1970 asupra unei minore de 13 ani şi a fost condamnat la 11 ani de închisoare. Decizia a fost posibilă datorită "stăruinţei şi determinării" copilului născut în urma acelei infracţiuni, care "a încercat să obţină dreptate în acest dosar, pentru ea însăşi şi pentru mama ei", a subliniat judecătorul Martin Hurst.

După viol, victima a descoperit că era însărcinată şi a născut la vârsta de 14 ani o fetiţă, pe care a dat-o spre adopţie. Acel copil, care nu putea fi identificat pentru ca identitatea mamei sale să fie protejată, a descoperit adevărul despre venirea sa pe lume abia atunci când a putut să consulte dosarul de adopţie când a devenit adult, la vârsta de 18 ani. A fost o descoperire "înspăimântătoare", a dezvăluit ea la tribunal, declarându-se întristată că este "întruchiparea unuia dintre cele mai rele lucruri care pot să i se întâmple cuiva".

Muşamalizat de către autorităţile britanice în perioada infracţiunii, potrivit judecătorului, cazul a fost reluat abia după ce fiica victimei a făcut campanie pentru redeschiderea anchetei şi a convins-o pe mama ei biologică să depună plângere în instanţă. Graţie unei analize a ADN-ului ei, Carvell Bennett a fost identificat în mod oficial drept părinte biologic, în condiţiile în care el negase întotdeauna această paternitate.

"Întrucât aţi ales să violaţi un copil, mie mi-a fost furată identitatea la naştere pe linie maternă şi paternă", a acuzat femeia, regretând că a avut de suferit de pe urma unei "traume intergeneraţionale". Acuzatul, care a refuzat să prezinte scuze în timpul procesului, a recunoscut că a întreţinut acel raport sexual, dar a afirmat că victima fusese de acord şi că el credea că tânăra avea 16 ani. Judecătorul Hurst a considerat însă că aceste afirmaţii sunt "ridicole".

loading...
PUTETI CITI SI...