Viața și sănătatea oamenilor în mare pericol: umaniștii acuză o explozie a deșeurilor

Postat la: 23.01.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Viața și sănătatea oamenilor în mare pericol: umaniștii acuză o explozie a deșeurilor

Umaniștii trag un semnal de alarmă că România s-ar putea confrunta cu o avalanșă de deșeuri din alte țări, dacă un proiect al Ministerului Mediului se va concretiza. PUSL avertizează că Garda Națională de Mediu cere, într-un proiect de ordin al ministrului Mediului, deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, în Portul Brăila, dedicat accesului deșeurilor, în România.

Un astfel de proiect ar aduce în țară și mai multe deșeuri din alte state europene, sub pretextul că acestea sunt fie reciclabile, fie produse la mâna a doua. În realitate, de multe ori vorbim doar de... gunoaie.

Grațiela Gavrilescu, fost ministru al Mediului, afirmă că măsura ar fi una care pune în pericol sănătatea românilor și servește intereselor celor care vor să transforme România într-o groapă de gunoi.

„Ca ministru al Mediului, nu doar că m-am confruntat deseori cu această problemă, dar am inițiat și măsuri concrete pentru rezolvarea ei! Așa ar fi fost logic și eficient, dacă vrem, într-adevăr, să ne apărăm mediul și economia naționale! În loc de asta, însă, ce vedem? Că îi mai deschidem infracționalității o poartă greu de supravegheat! Și mai cheltuim și resurse materiale și umane (de unde??) pentru asta! Dacă avem bani de cheltuit, foarte bine! Să o facem pentru exportatorii noștri de grâne, care, de un an, stau blocați de situația exportatorilor din Ucraina! Nu în folosul profitorilor care ne toacă fierul vechi trudit de părinții noștri! Și nu al șmecherilor care vor să ne transforme în groapa de gunoi a Europei!", spune Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL.

loading...