Veganii scapă de vaccinarea obligatorie: "Veganismul etic echivalează cu o credință și e capabilă să fie protejată!"

Postat la: 04.08.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Veganii scapă de vaccinarea obligatorie:

Veganii ar putea fi scutiți de vaccinările obligatorii împotriva Covid la locurile de muncă, iar angajatorii riscă să fie daţi în judecată dacă insistă ca lucrătorii să fie vaccinaţi cu ambele doze.

Se estimează că aproximativ jumătate de milion de britanici care nu consumă produse de origine animală nu ar trebui să adere la așa-numitele reguli „vaccin pentru locuri de muncă" în conformitate cu legislația muncii. Vaccinul Covid nu conține produse de origine animală, dar toate medicamentele trec în prezent prin testarea pe animale. Anul trecut, veganismul etic a fost considerat o caracteristică protejată de un tribunal. Asta înseamnă că orice angajator ar risca acțiuni în justiție dacă ar ordona vaccinarea obligatorie a personalului.

Un purtător de cuvânt al Lewis Silkin, o firmă de avocatură din Marea Britanie, a declarat pentru The Telegraph: „Unii vegani etici pot să nu fie de acord cu vaccinările pe baza faptului că sunt testate inevitabil pe animale. S-a constatat anterior că veganismul etic echivalează cu o credință, capabilă să fie protejată". Protecțiile înseamnă că veganii și persoanele din alte categorii, inclusiv unele grupuri religioase, precum și cei cu anumite dizabilități sau afecțiuni medicale, ar putea susține o cerere de concediere constructivă dacă ar fi obligați să primească serul.

loading...
PUTETI CITI SI...