Van Morrison dat în judecată de ministrul nord-irlandez al Sănătăţii după ce a acuzat "pseudoştiinţa" oficialului în ceea ce priveşte pandemia!

Postat la: 07.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Van Morrison dat în judecată de ministrul nord-irlandez al Sănătăţii după ce a acuzat

Cântăreţul Van Morrison a fost dat în judecată de ministrul nord-irlandez al Sănătăţii, Robin Swann, a cărui politică sanitară anti-Covid a criticat-o aspru, acuzând că aceasta este „foarte periculoasă”.

Potrivit săptămânalului Sunday Life, care a anunţat cazul duminică, acuzaţiile se referă în special la un incident foarte mediatizat care a avut loc în iunie 2021, când creatorul melodiilor „Gloria" şi „Brown-eyed girl" a scandat pe scena hotelului Arena din Belfast: „Robin Swann este foarte periculos". El a afirmat acest lucru după anularea în ultimul moment, din cauza restricţiilor legate de Covid-19, a unui concert la care urma să participe. Videoclipul cu această afirmaţie a devenit viral.

De asemenea, acuzaţiile se referă şi la alte incidente: un interviu în care cântăreţul l-a calificat pe Swann „escroc" şi difuzarea online a unui cântec în care vorbeşte despre incidentul de la Hotel Arena în care îl caracterizează pe noul ministru „periculos". „Au fost intentate procese contra lui Van Morrison", a indicat avocatul lui Swann, Paul Tweed, pentru Sunday Life. „Avem în vedere un proces în februarie".

În ianuarie 2021, cântăreţul în vârstă de 76 de ani născut la Belfast a ameninţat că va contesta în justiţie interdicţia de a cânta live în baruri în Irlanda de Nord care, ca orice naţiune britanică, îşi defineşte propria politică de sănătate faţă de pandemie -, afirmând că nu se bazează pe „nicio dovadă ştiinţifică sau medicală".

În august 2020, el a creat deja controversa denunţând „pseudoştiinţa" care, potrivit artistului, este în jurul coronavirusului. Luna următoare, el a anunţat lansarea a trei cântece în care denunţa carantina drept „liberticid" şi afirmă că oamenii de ştiinţă „inventează fapte întortocheate" pentru a justifica aceste restricţii care „înrobesc" populaţia.

Într-un interviu pentru revista Rolling Stone, Robin Swann a estimat că aceste cântece sunt „bizare şi iresponsabile", subliniind că ele sunt „cu adevărat periculoase" căci provoacă „un mare confort partizanilor teoriei conspiraţiei".

loading...
PUTETI CITI SI...