Val de decese și dispariții suspecte în Grecia: După celebrul prezentator TV, alt turist găsit mort; patru sunt dispăruți

Postat la: 16.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Val de decese și dispariții suspecte în Grecia: După celebrul prezentator TV, alt turist găsit mort; patru sunt dispăruți

Un turist olandez dispărut a fost găsit mort sâmbătă dimineaţa, pe insula Samos, în estul Greciei, a anunţat presa locală. Este ultimul dintr-o serie de cazuri recente în care turişti din insulele greceşti au murit sau au dispărut. Unii, dacă nu chiar toţi, plecaseră în drumeţii pe caniculă.

Michael Mosley, un cunoscut prezentator TV şi autor britanic, a fost găsit mort duminica trecută pe insula Symi, din Grecia. Un medic legist a concluzionat că acesta a murit miercurea precedentă, la scurt timp după ce a plecat într-o drumeţie pe un teren dificil şi stâncos. Samos, la fel ca Symi, se află foarte aproape de coasta turcească.

Trupul turistului olandez în vârstă de 74 de ani a fost găsit de o dronă a pompierilor, zăcând cu faţa în jos într-o râpă, la aproximativ 300 de metri de locul în care a fost observat ultima dată duminică, mergând cu dificultate în căldura toridă. Autorităţile caută în continuare patru persoane date dispărute în ultimele zile.

Vineri, două turiste din Franţa au fost date dispărute pe Sikinos, o insulă relativ izolată din Ciclade, în Marea Egee, cu mai puţin de 400 de rezidenţi permanenţi. Cele două femei, în vârstă de 73 şi 64 de ani, plecaseră de la hotelurile lor pentru a se întâlni.

Un turist american în vârstă de 70 de ani a fost dat dispărut joi pe mica insulă Mathraki, în extremitatea nord-vestică a Greciei, de către gazda sa, un prieten greco-american. Turistul fusese văzut ultima dată marţi la o cafenea în compania a două turiste care între timp au părăsit insula.

Mathraki, cu o populaţie de 100 de locuitori, este o insulă de 3,9 kilometri pătraţi (1,2 mile pătrate), puternic împădurită, situată la vest de mai cunoscuta insulă Corfu. Vântul puternic a împiedicat poliţia şi pompierii să ajungă pe insulă pentru a căuta persoana dispărută începând de sâmbătă după-amiază, potrivit presei.

Pe insula Amorgos, autorităţile încă mai căutau un turist în vârstă de 59 de ani dat dispărut de marţi, când a plecat într-o drumeţie solo în condiţii foarte călduroase. Presa americană l-a identificat pe turistul dispărut ca fiind şeriful adjunct pensionat al comitatului Los Angeles, Albert Calibet, din Hermosa Beach, California.

Amorgos, cea mai estică dintre insulele Ciclade, este o insulă stâncoasă de 122 de kilometri pătraţi (47 de mile pătrate) cu mai puţin de 2.000 de locuitori. În urmă cu câţiva ani, insula a avut un număr record de vizitatori, peste 100.000.

loading...
PUTETI CITI SI...