Vaccinul anti-Covid: Veștile proaste tocmai au sosit!

Postat la: 30.10.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Vaccinul anti-Covid: Veștile proaste tocmai au sosit!

Din nefericire, imunitatea la vaccinuri nu este nepieritoare. De mult timp, protecția conferită de diverse vaccinuri împotriva Covid-19 scade semnificativ în timp. Oamenii de știință israelieni învață mai multe despre această imunitate din datele analizate.

Eficiența în scădere a vaccinurilor Covid-19

Campania majoră de vaccinare împotriva Covid-19 a fost lansată în Israel în decembrie 2020. A fost nevoie de doar 3 luni pentru ca adulții eligibili să primească cele două doze de vaccin de la Pfizer. Această campanie puternică de vaccinare a redus semnificativ numărul de cazuri în întreaga țară, până la jumătatea lunii iunie 2021... Când pandemia a cunoscut o explozie puternică.

Trebuie remarcat, totuși, că această creștere a infecțiilor este afectată de sosirea bruscă a variantei Delta. Ca urmare, vaccinurile și-au pierdut eficacitatea. Varianta Delta fiind unul dintre motivele acestei scăderi a eficacității vaccinului, nu este singurul parametru care explică cele 8.000 de infecții confirmate în țară la sfârșitul lunii august (față de numai 40 în luna mai a aceluiași an).

Al doilea parametru - care e încă teoretic - este dispariția progresivă a imunității vaccinale. Datele analizate de oamenii de știință israelieni și publicate în "The New England Journal of Medicine" sugerează că imunitatea la vaccin se reduce treptat, dar semnificativ - în câteva luni.

Vaccinuri condamnate de timp

Concluzia acestei teorii provine din analiza datelor de la israelienii cu vârsta de peste 16 ani și cu un program complet de vaccinare înainte de iunie 2021. Pentru a compara, ei iau în calcul incidența cazurilor pozitive și a formelor severe ale virusului în rândul celor vaccinați între 11 și 31 iulie, precum și a celor din lunile precedente (februarie, martie și aprilie-mai).

Cei cu vârsta de peste 60 de ani au fost primii care au fost vaccinați, la începutul anului 2021. În iulie, rata de incidență este de 3,3 cazuri confirmate la 1.000 de persoane complet vaccinate în ianuarie. 2,2 cazuri confirmate la 1.000 de persoane vaccinate în februarie și doar 1,7 cazuri confirmate la 1.000 de persoane care au primit cele 2 doze de vaccin în martie. Se poate observa că virusul circulă mai ușor la persoanele care au fost vaccinate timp de 6 luni.

Cercetătorii au înregistrat 0,34 forme severe ale bolii la 1.000 de persoane vaccinate în ianuarie, 0,26 forme severe la 1.000 de persoane vaccinate în februarie și 0,15 la 1.000 de persoane vaccinate în martie. S-a constatat că formele severe ale bolii erau mai frecvente la persoanele care fuseseră vaccinate timp de 6 luni.

Brandon Clouchoux

loading...
PUTETI CITI SI...