Vaccinare "next-level"! UE micșorează durata de valabilitate a "certificatului verde" forțând rapelurile la 9 luni

Postat la: 25.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Vaccinare

Uniunea Europeană va recomanda un termen limită de 9 luni pentru valabilitatea imunizării anti-Covid-19 pentru călătoriile în blocul comunitar și va propune acordarea de prioritate călătorilor vaccinați.

În acest moment, certificatul verde pentru vaccinare are valabilitate standard până la data de 30 iunie 2022, indiferent de momentul în care a fost emis. Certificatele de testare au valabilitate 48 ore pentru testul antigen rapid și 72 de ore pentru testul RT-PCR. Certificatele de vindecare: 180 de zile de la data primului rezultat pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2, înregistrat în platforma informatică „Corona-Forms".

Actualizările propuse de Uniunea Europeană introduc, practic, o limită de timp pentru valabilitatea inoculărilor anti-Covid, sugerând că va fi nevoie de rapeluri după perioada de 9 luni. Proiectul urmează să fie anunțat cel mai târziu joi, 25 noiembrie. Cu această ocazie va fi clarificat și termenul de valabilitate al certificatelor verzi emise deja. Comisia Europeană va propune ca statele membre să continue să primească toți călătorii vaccinați cu seruri aprobate de blocul comunitar. De asemenea, comisia va solicita țărilor să se redeschidă începând cu 10 ianuarie 2022 pentru toți cei care au folosit vaccinuri aprobate de Organizația Mondială a Sănătății.

"Guvernele UE fac eforturi ca blocul comunitar să uniformizeze diferențele de reguli pentru a ajuta la protejarea capacității de a călători, după ce guvernele au folosit abordări contrastante cu privire la cât de mult ar trebui să dureze vaccinările și la modul de gestionare a vaccinurilor de rapel. Comisia oferă recomandări care ar putea fi implementate de către națiunile membre.", a spus un purtator de cuvant al UE.

loading...
PUTETI CITI SI...