Ursula von der Leyen a luat un avion privat pentru un drum de 50 de km. Reacția oficială: "Călătoriile ei "nu sunt fezabile cu zboruri comerciale!"

Postat la: 06.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Ursula von der Leyen a luat un avion privat pentru un drum de 50 de km. Reacția oficială:

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este criticată după ce s-a aflat că a luat un avion privat pentru o călătorie de 50 de kilometri, dezvăluirea fiind făcută chiar în timp ce se desfășoară negocierile de la summitul privind schimbările climatice COP26, scriu Brussels Time și The Telegraph.

La doar câteva zile după ce von der Leyen a luat cuvântul la deschiderea summitului privind clima de la Glasgow, îndemnându-ne "pe toți să facem tot ce este necesar acum pentru a limita încălzirea globală la 1,5°C, ziarul britanic a dezvăluit că șefa Comisiei a folosit un avion privat pentru mai mult de jumătate dintre vizitele sale oficiale (18 din 34) de la preluarea mandatului în decembrie 2019.

În timp ce le spunea liderilor mondiali că "oamenii pot face ceva în legătură cu schimbările climatice, deoarece acestea sunt provocate de om", s-a aflat că una dintre aceste călătorii a inclus o călătorie de 50 de kilometri între Viena și Bratislava, o călătorie care ar dura doar puțin peste o oră cu mașina sau cu trenul. De asemenea, ea s-a bazat pe avioane private pentru a călători între alte destinații apropiate, precum Paris și Londra.

Deși zborurile comerciale sunt deja extrem de dăunătoare pentru mediu, efectul unui singur avion privat este mult mai grav. În doar o oră, un singur avion privat poate emite două tone de CO2, potrivit celui mai important ONG european care militează pentru un transport mai curat. Pentru a pune acest lucru în context, trebuie spus că o persoană obișnuită care trăiește în Uniunea Europeană emite 8,2 tone de echivalent CO2 pe parcursul unui an întreg.

Ca răspuns la această dezvăluire, un purtător de cuvânt al lui von der Leyen a declarat că aceste călătorii ale ei "nu sunt fezabile cu zboruri comerciale", adăugând că "un taxi aerian este folosit doar atunci când este necesar, pentru a permite prezența la întâlniri în diverse locuri, în cazul unui program foarte încărcat". Se pare că avioanele pe care le folosește zboară de obicei cu "biokerosen", în prezent singura soluție pe termen scurt pentru a reduce cantitatea de CO₂ emisă de un avion.

Dezvăluirile făcute despre von der Leyen au fost criticate în special în contextul actualului summit privind clima, la care mulți lideri mondiali au călătorit cu avioane private, deși unii au optat pentru mijloace de transport mai prietenoase cu clima, inclusiv "Trenul Climatic" care a trecut prin Bruxelles pentru a aduce participanții la Conferința ONU privind schimbările climatice.

Utilizatorii de pe rețelele de socializare și-au exprimat, de asemenea, furia în urma dezvăluirilor, majoritatea postărilor incluzând acuzații de ipocrizie. "Aceasta este mentalitatea politicienilor. 'Dar funcționează cu biocombustibil...' Biocombustibilii sunt o înșelătorie de tipul falselor acțiuni pro-mediu pur și simplu", a declarat cameramanul Mark Thorpe, cu o activitate dedicată faunei sălbatice, oceanelor și peisajelor.

loading...
PUTETI CITI SI...