Un veteran american dezvăluie, sub anonimat, ce se întâmplă pe front cu străinii care au venit să lupte în Ucraina

Postat la: 26.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Un veteran american dezvăluie, sub anonimat, ce se întâmplă pe front cu străinii care au venit să lupte în Ucraina

Luptătorii occidentali care s-au alăturat războiului din Ucraina au fost uciși, în unele cazuri, pentru că au presupus că lupta va fi ușoară, a declarat pentru Business Insider un veteran american care a luptat în Ucraina. Veteranul, care a vorbit sub protecția anonimatului, explică ce se întămplă cu străinii care au venit să lupte în Ucraina.

"Mulți dintre occidentalii care vin în Ucraina vor să fie eroi", a spus el. "Am tot văzut tipi care se duc în Ucraina și o tratează aproape ca pe o vacanță și nu se așteaptă cu adevărat să moară."El a spus că a avut aceeași mentalitate atunci când a început să lupte acolo. Dar aceasta s-a schimbat și a înțeles mai bine cât de riscant era, pe măsură ce războiul a avansat. "Mă așteptam să mor, pentru că ăsta era tipul de mentalitate pe care îl aveam, la naiba, și nu aveam nimic împotrivă."

Luptătorii occidentali care s-au alăturat războiului din Ucraina au fost uciși, în unele cazuri, pentru că au presupus că lupta va fi ușoară, a declarat pentru Business Insider un veteran american care a luptat în Ucraina.

Veteranul, care a vorbit sub protecția anonimatului, a declarat că mulți dintre veteranii străini care au venit în Ucraina pentru a lupta împotriva invaziei Rusiei au fost obișnuiți să lupte în avantaj și s-au străduit să se adapteze la condițiile de acolo, unde au fost adesea depășiți în număr și în armament.

"Mulți dintre occidentalii care vin în Ucraina vor să fie eroi", a spus el. "Am tot văzut tipi care se duc în Ucraina și o tratează aproape ca pe o vacanță și nu se așteaptă cu adevărat să moară."

El a spus că a avut aceeași mentalitate atunci când a început să lupte acolo. Dar aceasta s-a schimbat și a înțeles mai bine cât de riscant era, pe măsură ce războiul a avansat. "Mă așteptam să mor, pentru că ăsta era tipul de mentalitate pe care îl aveam, la naiba, și nu aveam nimic împotrivă."

Aceeași comparație a fost făcută și de alți veterani americani din Ucraina, care au descris lupta din Ucraina ca fiind mai intensă.

Unul dintre ei, care folosește indicativul Jackie și care a luptat în Afganistan și Irak, a declarat anterior pentru BI că luptele din orașul Bahmut din estul țării nu au oferit niciun loc de oprire și odihnă, spre deosebire de celelalte conflicte.

De asemenea, ambii bărbați au comparat războiul din Ucraina cu Primul Război Mondial, tranșeele și artileria necruțătoare ieșind în evidență ca elemente definitorii ale conflictului.

Veteranul a spus că luptătorii occidentali din Ucraina trebuie să încerce să se adapteze la aceste condiții dacă speră să supraviețuiască.

"Trebuie să fii dispus să înveți din nou tot ceea ce ai fost învățat, ceea ce este, cred, unul dintre motivele pentru care unii dintre soldații ucraineni se descurcă atât de bine acolo, pentru că nu au nicio bază unde au fost învățați."

"Între timp, mulți dintre occidentali, au deja o idee prestabilită despre cum ar trebui să fie lucrurile și totul, iar în Ucraina nu este așa." El a spus că luptătorii străini au nevoie de "dorința de a învăța și de a renunța la tot. Trebuie să fii dispus să renunți naibii la tot pentru a lupta în acest război nenorocit".

Tacticile occidentale au fost puse sub semnul întrebării în acest război, soldații ucraineni și unii experți spunând că antrenamentul de tip NATO oferit soldaților ucraineni nu a fost potrivit pentru acest război. Iar militarii occidentali care îi antrenează pe ucraineni spun că acum își adaptează și ei antrenamentele pe măsură ce învață de la ei, soldații care au experiență reală împotriva armatei ruse.

Veteranul a spus despre luptătorii străini din Ucraina: "Mulți dintre acești oameni, pur și simplu nu sunt dispuși să renunțe și să facă ceea ce trebuie făcut de fapt pentru acea țară."

El a fost unul dintre numeroșii luptători străini care au luptat pentru Ucraina. Mulți dintre cei care s-au înrolat au avut o experiență anterioară de luptă, cum ar fi în cadrul armatei americane, deși unii nu au avut niciuna. Alții au spus că au avut experiență, dar au mințit.

Nu există cifre dovedite cu privire la numărul de luptători străini care au venit în Ucraina sau care au fost uciși acolo. Ucraina și-a înființat Legiunea Internațională în 2022, permițând luptătorilor străini să vină în Ucraina și să o ajute să lupte împotriva Rusiei. În timp ce mulți străini luptă prin intermediul Legiunii, alții sunt separați de aceasta.

Există unele unități care luptă în Ucraina și care sunt alcătuite în întregime din veterani străini. Mulți dintre cei care au venit au invocat ceea ce au spus că este o nevoie de a lupta împotriva nedreptății globale și de a apăra democrația în Ucraina.

Dar unii dintre acești luptători spun că unii dintre camarazii lor au venit doar pentru a căuta aventură sau pentru a scăpa de problemele de acasă.

Lăsând la o parte motivele, mulți luptători străini au fost uciși, după cum a relatat anterior Cameron Manley de la Business Insider, unii supraviețuitori internaționali spunând că au fost folosiți ca "unitate de sacrificiu".

loading...
PUTETI CITI SI...