Un român a cerut în instanță să fie recunoscut drept conștiință imaterială transcendentă: "Vreau să fiu privat și anonim!"

Postat la: 01.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Un român a cerut în instanță să fie recunoscut drept conștiință imaterială transcendentă:

Mișcarea cetățenilor suverani, care refuză să recunoască autoritatea oricărui stat, prinde din ce în ce mai mult și în România, dând bătăi de cap autorităților. Nu sunt violenți, dar adesea sunt implicați în fapte penale, care izvorăsc tocmai din atitudinea lor față de legi și instituții.

Pentru că România nu recunoaște un astfel de statut de "suveran", "ființă vie", "dac liber", "conștiință imaterială transcendentă", "privat anonim" sau orice altă expresie cu semnificație similară, astfel de indivizi sunt tratați ca orice alt cetățean al acestui stat și sunt pedepsiți, atunci când e cazul, conform legilor chiar dacă ei nu le recunosc.

Ancheta penală cu inculpați din rândul acestei mișcări este greoaie tocmai pentru că sunt greu de găsit, nu-și declară un domiciliu stabil, refuză să colaboreze, nu se prezintă la audieri, nu respectă măsurile preventive și restricțiile impuse de acestea.

Mai nou, lupta s-a mutat în instanțele civile. Au fost depuse inclusiv solicitări venite din partea adepților acestei mișcări prin care cer să li se anuleze statutul de cetățean al statului român și să li se permită, prin hotărâre judecătorească, să trăiască "liberi, după cum consideră sufletul lor că este corect" și să-și crească copiii "așa cum consideră că este cel mai bine pentru ei".

Judecătorii din Rădăuți, județul Suceava, au fost nevoiți să ia o decizie în cazul unui individ care a solicitat instanței să dispună "radierea persoanei legale L.H." și recunoașterea persoanei private „titus".

În motivare, acesta a arătat că nu dorește să trăiască într-o "societate sclavagistă", ci după cum consideră sufletul său că este corect, respectând dreptul la viață și fericire al tuturor semenilor săi, aspect pe care îl consideră imposibil în zilele actuale, precum și să își crească copilul așa cum consideră că este cel mai bine pentru el.

„Nimeni nu poate fi ținut în sclavie sau în condiții de aservire", și-a motivat L.H solicitarea. Acesta a argumentat că "atunci când taxele ajung la 55%, TVA-ul la 19%, accizele pe carburant la 400-500%, taxele, impozitele și amenzile diverse, circa 90% din banii pe care omul îi produce ajung să fie luaţi de către stat (...) aceste elemente conduc la sclavagism. A arătat, de asemenea, că sclavagism este și luarea a peste 10% din valoarea muncii unei persoane. Cine are dreptul să ia munca altcuiva, fără să creeze, practic, o societate sclavagistă?", sunt doar câteva dintre argumentele aduse în instanță de bărbatul din Suceava.

Acesta a subliniat că nu este „persoană", ci este om care are o persoană legală și nu mai dorește să fie asociat cu acest statut. Rădăuțeanul susține că se consideră "conștiință imaterială transcendentă și, prin ea, a creat propria persoană privată", arătând că dorește să o folosească doar pe aceasta. "Potrivit GDPR, reclamantul a arătat că dorește să aibă control asupra datelor sale și să fie privat anonim", este un alt argument adus în fața judecătorilor din Rădăuți.

"Persoana privată titus", a explicat că dorește să i se retragă toate privilegiile oferite de lege, considerând certificatul de naștere nul, renunțând la privilegiul înregistrării bunurilor pe persoana legală dar și la privilegiul certificării botezului. Instanța a respins solicitarea rădăuțeanului, explicând că fiecare cetățean are obligația să respecte legile statului unde locuiește, având o serie de obligații față de țara unde se află fizic.

"În virtutea calităţii de cetăţean al României, reclamantul are obligația respectării statutul juridic impus de stat, respectiv plenitudinea drepturilor şi obligațiilor prevăzute de Constituție și legi. Astfel, chiar dacă o persoană nu este consideră cetățean al niciunui stat, acesta are obligații față de țara unde se află, ceea ce presupune, în special, ca acesta să se conformeze legilor și regulilor sale, precum și măsurilor luate pentru menținerea ordinii publice", se arată în motivarea instanței.

Acest caz al individului din Suceava nu este nici pe departe singular. Polițiștii din Bușteni au avut nevoie de doi ani de zile să prindă un "suveran" care conducea mașini pe drumurile publice deși nu avea permis. Un alt individ din Dâmbovița a creat o adevărată isterie pe internet în perioada în care restricțiile impuse de pandemie erau valabile. Omul se declara "dac liber" și le cerea oamenilor, prin intermediul rețelelor de socializare, să se revolte împotriva masonilor, evreilor și organelor de aplicare a legii.

„Bateți-vă cu noi unul la unul, cum ne băteam pe timpuri, fără arme, fără gaze - cu topoare, săbii, pumni, picioare, bărbătește", "mi-am ascuțit toporul, mai am încă unul ascuțit aici, mai micuț, mai fâșneț pentru căpățânile voastre și vă aștept", "ascuțiți-vă topoarele", "rupeți-le căpățânile că a venit vremea să vă eliberați", "treziți-vă, uniți-vă și rupeți-le căpățânile, f**u-le rasa în gură de jidani", videoclip care la data de 09.10.2021, pe pagina utilizatorului avea 2612 aprecieri, 576 de comentarii și 4385 de distribuiri.

Multe dintre comentarii aprobau îndemnul bărbatului care se declara "dac liber" se arată în rechizitoriu. Individul a fost trimis în judecată pentru instigare, printre altele, fiind condamnat la 2 ani de închisoare cu executare, fiind încarcerat la Penitenciarul Mioveni. În instanță și-a recunoscut fapta, a precizat că-i pare rău, iar despre toporul pe care îl folosise pentru filmul publicat pe Facebook a susținut că urma să-l utilizeze pentru curățarea pomilor fructiferi.

loading...
PUTETI CITI SI...