Un juriu de 176 de elevi va alege cele mai bune filme pentru copii la WonderFest 2021

Postat la: 14.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Un juriu de 176 de elevi va alege cele mai bune filme pentru copii la WonderFest 2021

Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret - WonderFest începe online pe 16 noiembrie. Timp de 4 zile, până pe 19 noiembrie, vor fi proiectate virtual peste 70 de filme de scurt și lung metraj, însoțite de workshopuri artistice și educative nonformale.

În secțiunea „Concurs" a festivalului, un juriu alcătuit din 176 de elevi va premia cele mai reușite dintre producțiile recente pentru copii selecționate, dintre care cel puțin 20% vor fi ecranizări românești.

Cea de-a doua secțiune, „Snapshots", conține clipuri/filme cu o durată de maximum un minut, realizate de elevi cu telefonul mobil. Acestea vor surprinde crâmpeie, în viziunea micilor regizori și scenariști. din viața de zi cu zi, cu tema "Viitorul după pandemie", Filmele vor fi difuzate pe paginile de Facebook: linkuri AICI si AICI.

Ajuns la cea de-a IV-a ediție, WonderFest este un concept original, care reunește, în jurul evenimentului central al festivalului internațional de film pentru copii și tineret, o serie de manifestări educative și artistice.

Organizat de Pro Familia, în parteneriat cu Uniunea Ziaristillor Profesioniști din România și Ministerul Educației, cu susținerea financiară a Ministerului Culturii, WonderFest e susținut de Editura Litera, care acordă premiile, de Apa Aura, Domeniile Urlati, Comics Didactic, Fundația Maya & Friends și Tricourile Printees, și UAC Universal Alloy Corporation.

loading...
PUTETI CITI SI...