Un american și-a construit propria țară, chiar în interiorul SUA. Are deja 500 de cetățeni

Postat la: 10.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Un american și-a construit propria țară, chiar în interiorul SUA. Are deja 500 de cetățeni

Prezentator de emisiuni nocturne, Randy Williams şi-a petrecut viaţa încercând să viziteze fiecare ţară din lume. Cum mai avea de vizitat doar o singură naţiune recunoscută de ONU, a decis să cumpere un teren arid de 11,07 acri (circa 4,5 hectare) în deşertul californian pentru a construi o nouă "ţară" numită după emisiunea sa radiofonică: Slowjamastan,.

"Am rămas fără ţări, aşa că mi-am creat propria mea ţară", spune Randy "R Dub!" Williams, un DJ de "slow jams" din San Diego, cunoscut acum sub numele de "Sultanul din Slowjamastan".

Purtând cel mai bun costum al său şi ochelari de soare, "Sultanul din Slowjamastan" şi-a declarat oficial independenţa faţă de Statele Unite ale Americii la ora 12:26 p.m., la 1 decembrie 2021, în timp ce transmitea secesiunea în direct din "biroul" său guvernamental în aer liber din Dublândia, capitala Republicii Slowjamastan.

Au trecut doi ani de atunci şi, în timp ce Sultanul de Slowjamastan a dat câteva legi bizare (a interzis purtarea de papuci tip Crocs, de exemplu), Republica are, de asemenea, toate trăsăturile unui stat-naţiune în devenire. Îşi eliberează propriile paşapoarte, are propriul steag, îşi tipăreşte propria monedă ("duble") şi are un imn naţional care este cântat la ocazii de stat.

Republica Slowjamastan revendică chiar peste 500 de cetăţeni înregistraţi, în timp ce alţi 4.500 de cetăţeni ar fi fost aprobaţi condiţionat sau aşteaptă la coadă pentru obţinerea cetăţeniei.

Acum că Williams este pe cale de a-şi îndeplini obiectivul său de o viaţă de a vizita toate ţările din lume, el invită turiştii să viziteze Republica Slowjamastan, deoarece intenţionează să creeze cea mai importantă "micronaţiune" din lume.

"Atunci când nu sunt la radio, probabil călătoresc într-o ţară de care cei mai mulţi nu au auzit", a declarat Williams pentru CNN cu puţin timp înainte de a pleca într-o călătorie în Turkmenistan, ultima ţară de pe lista sa de 193 de naţiuni recunoscute de ONU. "Unul dintre motivele pentru care am creat Slowjamastan a fost că, după 193 de ţări, am vrut o a 194-a!", a explicat el.

loading...
PUTETI CITI SI...