Ăștia sunt de arestat pe loc! Copii aflați la schi în Poiana Brașov au primit ciorbă cu apă din hazna și au ajuns la spital pe perfuzii

Postat la: 28.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Ăștia sunt de arestat pe loc! Copii aflați la schi în Poiana Brașov au primit ciorbă cu apă din hazna și au ajuns la spital pe perfuzii

Un grup de 28 de elevi din București și-au dorit să-și petreacă vacanța la schi, în Poiana Brașov. Aceasta a durat doar două zile, deoarece copiii s-au îmbolnăvit și doi dintre ei au ajuns la spital, cu perfuzii.

De o vacanță de coșmar au avut parte 28 de copii din București care și-au dorit să petreacă o săptămână în Poiana Brașov, la schi. Fiecare a plătit câte 2.000 de lei pentru vacanța de schi, însă condițiile din stațiune le-au pus în pericol sănătatea celor mici, anunță Adevarul.ro.

După doar două zile, elevii au ajuns pe patul de spital, cu perfuzii, bolnavi de toxiinfecție alimentară.

Părinții îl acuză pe proprietar că apa pe care o folosea la prepararea hranei provine dintr-o hazna. Astfel, nu este de mirare că toți copiii s-au îmbolnăvit după doar două zile, iar doi dintre ei au ajuns la spital.

„După ce a mâncat ce li s-a dat acolo, copilul meu a avut vărsături până la deshidratare și a ajuns la medic cu glicemie foarte mică, după cum mi-au zis doctorii din Poiana Brașov. I-au făcut repede niște injecții și l-au trecut pe perfuzii, eu l-am învelit cu o pătură și am fugit cu el la Brașov, la spital"„ a povestit tatăl unuia dintre copii.

Părinții spun că elevilor li s-a făcut rău după ciorba de la prânz, care a fost gătită cu apă care avea o culoare gri închis și care le-a fost servită și la masă. Mai mult, potrivit părinților, copiii ar fi trebuit să mănânce mușchi de vită, dar au primit parizer.

Unul dintre profesorii care i-au însoțit pe copiii cu vârste între 8 și 14 ani în tabără a dezvăluit ce au primit aceștia la masă.

„Mâncare care nu e comestibilă, congelate preparate într-o apă care nu ştiu dacă provine de la reţeaua curentă. Nu au primit fructe, nu au primit desert copiii. După două zile a trebuit să asigurăm mâncarea copiilor, să dăm bucătarul afară din locaţie, a trebuit să le asigurăm copiilor apă pentru spălat pe dinţi. Li s-a făcut rău, au vomitat. A trebuit să ducem doi copii la spital, o fetiţă şi un băieţel", a spus profesorul.

Nimeni nu a reușit să îl găsească pe administratorul pensiunii unde au fost cazați copiii. Au fost și reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului (CRPC) în Poiana Brașov, însă administratorul a dispărut fără urmă.

„Erau probleme şi în blocul alimentar, erau probleme şi la cazare. Am constatat despre ce e vorba, dar nu am avut cu cine discuta. Am încercat să mergem la Bran, unde are sediul social firma de care aparţine această locaţie. Am lăsat o invitaţie pentru luni, 27 februarie, la ora 9", a declarat Nicolae Bărdaș, comisar șef adjunct CRPC Brașov.

Inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică au constatat că pensiunea nu are apă curentă, astfel că au pus sigiliu pe ea.

Tabăra a costat 2.000 de lei de copil, preț în care era inclus transportul București - Poiana Brașov și retur, masa, cazarea, accesul pe pârtie și echipamentele necesare practicării schiului. Mult prea puțin față de prețurile practicate în stațiune, astfel că părinții și profesorii ar trebui să fie mai atenți la asemenea oferte și să verifice înainte să plătească.

Pentru copii, transportul pe cablu pentru 6 zile este 360 de lei, iar echipamentul - alți 360 de lei. Drumul de la București și retur înseamnă aproximativ 200 de lei. Rămân 180 de lei pe zi pentru masă și cazare, ceea ce în Poiana Brașov nu se mai poate găsi.

loading...
PUTETI CITI SI...