Tehnologiile viitorului si criza apei: O companie a reusit să distileze sânge de porc si sa obtină apă potabilă

Postat la: 09.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Tehnologiile viitorului si criza apei: O companie a reusit să distileze sânge de porc si sa obtină apă potabilă

O companie belgiană a dezvoltat o instalație de procesare a apei care îi permite să transforme sângele de porc în apă bună pentru consumul uman.

Cu sediul în Zwevezele, în Flandra de Vest, Veos este specializată în producerea de proteine animale pentru industria alimentară prin prelucrarea sângelui și a colagenului animal în pudră proteică de înaltă calitate, utilizată în produsele alimentare pentru oameni și animale. Până de curând, compania se baza exclusiv pe cantități mari de apă subterană pentru a curăța rezervoarele masive în care depozita sângele de porc, dar, datorită unei investiții de 2 milioane de euro într-o instalație de purificare a apei de ultimă generație, Veos poate folosi efectiv sângele de porc depozitat pentru a produce apă potabilă. "Pentru a ne consolida ambițiile durabile și pentru a menține apele subterane la un nivel corespunzător, am început să căutăm o alternativă", a declarat Robert Slee, co-directorul executiv al Veos, adăugând că marea instalație de tratare poate furniza 150.000 de litri de apă potabilă pe zi.

"Mai exact, vom îngroșa sângele în timpul procesului de producție pentru a-l usca ulterior în vid", a explicat cofondatorul Veos procesul de purificare. "În timpul acestui proces, vaporii de apă sunt eliberați din sânge. Lăsăm ca acesta să se condenseze până când redevine apă. Acea apă va fi acum purificată datorită noii stații de tratare a apei, astfel încât să poată fi folosită în procesul de producție." Datorită acestei noi alternative, Veos va trebui să pompeze cu 40 % mai puțină apă subterană. Aceasta va folosi cea mai mare parte a apei distilate din sângele de porc pentru a-și curăța rezervoarele, deși apa este perfect potabilă, după cum o demonstrează angajații Veos care toastează cu pahare pline cu ea.

loading...
PUTETI CITI SI...