Suspiciuni majore în cazul morții fetiței de doi ani care s-ar fi înecată în cada de baie

Postat la: 14.09.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Suspiciuni majore în cazul morții fetiței de doi ani care s-ar fi înecată în cada de baie

Medicii şi oamenii legii din Iași au găsit pe trupul fetiței fracturi şi vânătăi vechi, având alte variante privind decesul, chiar dacă mama micuței săunde că s-a înecat.

Sophia Elena, fetiţa de doi ani, fusese adusă în weekend la spital de către mama ei aproape moartă, aceasta motivând că fetiţa a fost lăsată nesupravegheată câteva minute, timp în care s-ar fi înecat. Rudele fetiţei, dar la nivel de suspiciuni şi instituţiile aferente, sunt de părere că fetiţa a murit după ce ar fi fost maltratată de către mamă. În foaia de observaţie a medicilor de la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" scrie că, printre altele, fetiţa avea "fracturi osoase vechi multiple" şi politraumatisme prin agresiune. Fetiţa a fost iniţial adusă de către mamă la spitalul "Sfântul Spiridon", apoi a fost transferată la "Sfânta Maria", unde a murit.

"Copilul a venit prin transfer, din UPU Spiridon, în stare generală foarte gravă, intubată şi ventilată mecanic, cu diagnostic de stop cardio respirator resuscitat, politramatism post înec. Au fost anunţate instituţiile statului, poliţia, pentru a investiga modul de producere a accidentului", a precizat Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Pediatrie. "Din evaluările medicale reiese că acel copil a fost victima unor abuzuri fizice din partea mamei. Aşteptăm ca poliţia să termine ancheta respectivă şi să vedem dacă mama va fi decăzută din drepturile părinteşti sau va fi pedepsită pentru neglijare şi rele tratamente aplicate minorului", a spus şi Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al DGASPC Iaşi.

Reprezentanţii Poliţiei au precizat că au deschis o anchetă. "Politiştii au fost sesizaţi despre faptul că o minoră de doi ani a fost adusă inconştientă la o unitate medicală. A fost constatat decesul acesteia, astfel încât a fost dispusă efectuarea necropsiei, pentru a se stabili, cu exactitate, cauza morţii", a precizat şi Anca Vijiac, purtător de cuvânt al Poliţiei Iaşi. Şi rudele mamei sunt de părere că fetiţa era maltratată de mamă.

"S-au găsit urme de lovituri vechi pe faţă. De unde sunt urmele alea vechi? A avut trei lovituri la cap. În cadă, dacă cazi, e o lovitură, cum să te loveşti de trei ori. Coaste rupte, oasele fundului rupte... I-a răspuns fratelui meu la telefon şi i-a zis ce s-a întamplat. Şi el a zis că vrea să vorbească, că de la spital trebuie să decidă în comun acord cine ia fata, cine o îngroapă. Şi i-a răspuns să o lase să se odihnească şi apoi să vorbească de înmormântarea fetei. Cum poţi, ca mamă, să spui cuvintele astea? Te mai poţi odihni?", este de părere Gina Florentina Ifrim, matuşa fetiţei din partea tatăului.

loading...
PUTETI CITI SI...