Squid Game "extraterestru": Un calamar uriaș a fost filmat în ocean la o mare adâncime!

Postat la: 17.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Squid Game

Un exemplar dintr-o specie de calamari uriași văzuți foarte rar a fost surprinsă de camera de filmat în adâncul Golfului Mexic. Agenția guvernamentală americană National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) a făcut public filmul pe pagina sa web Ocean Explorer, informează publicația 9NEWS.

Calamarul, cunoscut drept calamar „bigfin" sau calamar cu brațe lungi, a fost descris oficial de oameni de știință doar acum 20 de ani și de atunci numai 12 observații au mai fost confirmate în toată lumea. De această dată a fost văzut la 2.835 de metri de suprafață, în largul falezei West Florida. „Ceva este deasupra noastră", se aude unul din savanți în înregistrarea video: „Este fantomatic". Iar altul spune: „Oh, este pasionant. Și parcă ar fi un extraterestru".

Calamarul bigfin poate trăi mai în adânc decât alți calamari cunoscuți, observația-record fiind făcută la 4.735 m. Cel mai mare exemplar văzut avea lungimea de 6,4 metri, din care brațele și tentaculele măsurau 6,1 m. Brațele sale lungi pot sta perpendicular pe linia corpului, având îndoituri ca niște „coate". Se cred că brațele și tentaculele cu ventuze microscopice capturează prada peste care dau, când atârnă în apa de sub corp sau se târăsc pe fundul mării. Au fost descrise trei specii de calamar bigfin, dar se crede că există mai multe.

loading...
PUTETI CITI SI...