Specialist în aviație spune de ce s-ar fi prăbușit elicopterul cu Raisi: "Practic nu am văzut nicio comunicare..."

Postat la: 20.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Specialist în aviație spune de ce s-ar fi prăbușit elicopterul cu Raisi:

Un specialist în aviație susține că lipsa unui apel SOS de la pilotul elicopterului prăbușit în Iran, în care se afla președintele Raisi, indică o „problemă gravă de control". Procedurile arată că în astfel de cazuri prioritate au manevrele de zbor și apoi se poate comunica.

Specialistul Kyle Bailey a declarat pentru Al Jazeera că lipsa de comunicare din partea pilotului elicopterului sau din partea altui membru al echipajului arată fără nicio îndoială că a existat o „problemă serioasă de control". Bailey a mai spus că, dacă un elicopter are o problemă tehnică serioasă în timpul zborului, prima sarcină a pilotului este „să mențină aparatul în zbor, iar apoi sunt folosite comunicațiile".

„Practic, nu am văzut nicio comunicare... pentru că probabil pilotul era atât de concentrat să aterizeze elicopterul sau să-l mențină în zbor", a adăugat Bailey. Specialistul a analizat și posibilele cauze ale accidentului. Bailey a arătat că ar putea fi o problemă tehnică, dar nu a exclus că vremea rea și relieful muntos ar fi putut contribui la producerea accidentului.

loading...
PUTETI CITI SI...