Sfaturi pentru a-ți menține dulapul ordonat

Postat la: 11.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Sfaturi pentru a-ți menține dulapul ordonat

Gata cu munții de haine în dulapul tău. Ia inițiativa, scapă de acele haine de care nu mai ai nevoie și organizează fiecare raft pentru a-ți păstra dulapul ordonat.

Ordinea, curățenia și armonia ar trebui, de asemenea, să facă parte din garderoba ta. Imaginați-vă un dormitor în care totul este ordonat până când deschideți dulapul și dintr-o dată totul cade sub propria greutate. Dacă Marie Kondo și-a anunțat deja în urmă cu câțiva ani metoda ei infailibilă de a păstra fiecare obiect clasificat, acum este momentul să-i duci moștenirea mai departe. Ai nevoie doar de timp și puțină energie pentru a te apuca de treabă. Îndrăznești?

Să te îmbraci va fi și mai distractiv dacă hainele tale sunt îngrijite. Este posibilă o garderobă în care fiecare element este separat după culori, nevoi sau de câte ori îl folosiți. De asemenea, după cum știți deja, în timp ce ordinea invită la calm, haosul este sinonim cu stresul. Pantofii, cămășile, pălăriile sau eșarfele nu vor mai fi amestecate.

Află cum să economisești spațiu în dulapul tău pentru a evita ca acesta să devină un loc în care merg multe lucruri, dar atunci este greu să le găsești. Nu lupta cu teancurile de pulovere. Adună toate hainele și sortează-le pe categorii sau scapă de acele haine pe care nu o să le porți. Iată câteva sfaturi pentru a-ți menține dulapul ordonat, bucurându-te de un spațiu marcat de armonie și confort.

Scapă de tot ce nu ai nevoie

Primul lucru este să golești tot ce ai în dulap. Evaluează ce folosești și ce nu. Separăți-l în ordine și donează sau vinde acele haine pe care nu le mai dorești și aruncă hainele care sunt deteriorate. După ce ai terminat, începe să reintroduci doar ceea ce dorești să păstrezi. De exemplu, utilizează tehnica de 12 luni. Acea haină pe care nu ai purtat-o ​​în ultimul an, arunc-o o dată pentru totdeauna.

Separă hainele după culori

Odată ce ai localizat hainele de care ai nevoie și pe cele de care nu ai nevoie, este timpul să le clasificăm după culoare. Astfel vei obtine o garderoba mai organizata si mai estetica si vei putea selecta mai usor tinutele pe care ti le doresti pentru fiecare zi. Combinarea look-ului tău va fi mult mai distractivă.

Împarte în compartimente

Organizează-ți hainele în compartimente mici pentru a-ți face dulapul să arate mult mai organizat. Poți cumpăra cutii și sertare din diferite materiale și dimensiuni. Folosește fiecare cutie pentru haine diferite și grupează-le: lenjerie intimă, pălării, eșarfe sau șosete etc.

Așezați barele la diferite înălțimi

Așează rafturi diferite pentru a organiza fiecare îmbrăcăminte în funcție de cât de des o folosești. Aceste distanțiere, care pot fi și tije de tensionare, te vor ajuta să organizezi fiecare centimetru din spațiul de care dispui.

Profită de cârlige și umerașe pentru haine

Umerașele și cârligele nu vor fi doar pentru agățat jachete sau cămăși. Când vine vorba de maximizarea spațiului, există o serie de opțiuni. De exemplu, profită de rafturi pentru a atârna poșete, eșarfe, cravate sau pălării. Este o modalitate bună de a menține ordinea și de a avea aceste accesorii la vedere.

Alternează poziția pantofilor

Încearcă să alternezi poziția pantofilor. Nu face munți cu perechile de încălțăminte pentru că asta va da un sentiment mai mare de dezordine. Dimpotrivă, profită de spațiu și plasează-le strategic, cu acei pantofi pe care îi porți mai des, la prima mână.

Dulapuri - idei pentru organizare

Distribuie hainele în funcție de frecvența de utilizare

Adică, ai la îndemână toate acele articole de îmbrăcăminte pe care le porți cel mai des. Iar pe cele pe care le porți mai sporadic le poți așeza în cutii transparente pe un raft din partea de sus a dulapului, cu în fotografie. Faptul ca respectiv cutie este transparenta inseamna ca aceste piese vestimentare nu cad in uitare.

loading...
PUTETI CITI SI...