Sex online în SUA: escrocherii de 1,3 miliarde de dolari prin aplicaţii de dating

Postat la: 08.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Sex online în SUA: escrocherii de 1,3 miliarde de dolari prin aplicaţii de dating

Exista o creștere a numărului de adulți din SUA care folosesc aplicații pentru a găsi intalniri bazate pe sex "la viteză". În paralel însă, ele deschid ușa înșelătoriilor online. Infractorii creează atât profiluri înșelătoare, cât și scenarii urgente pentru a realiza înșelătoria.

În 2022, peste 70.000 de americani au fost victime ale escrocheriilor online prin aplicaţii de dating. În total, aceștia au raportat că au fost înșelați să plătească 1,3 miliarde de dolari către presupuși parteneri, conform unui raport publicat de Comisia Federală pentru Comerț din SUA. Mai multe studii citate în The Conversation arată cum sunt selectate victimele și care sunt strategiile folosite online pentru a le determina să trimită bani în contul escrocilor.

Documentarul difuzat recent de Netflix, „The Tinder Swindler", arată că înşelătorii de dragoste online exploatează oamenii prin inginerie socială online calculată și prin tactici de comunicare amăgitoare. Într-o serie de proiecte de cercetare, specialişti de la Universitatea de Stat din Georgia, Universitatea din Alabama, Universitatea din Florida de Sud s-au concentrat pe înțelegerea modului în care funcționează escrocii, indicii care pot determina schimbări în tacticile lor și ce măsuri pot lua oamenii pentru a se apăra împotriva lor. căzând victima acestei înșelătorii.

Înșelătoriile în dragoste online nu sunt întâmplătoare. Sunt scheme atent planificate care urmează etape distincte. Cercetările au identificat cinci etape:

  • Momeala victimelor cu profiluri atractive.
  • Îngrijirea victimelor folosindu-se de intimitate.
  • Crearea de crize pentru a extrage bani.
  • Ocazional manipularea victimelor cu șantaj.
  • Dezvăluirea înșelătoriei.

Pe scurt, escrocii nu abordează victimele întâmplător. Își planifică acțiunile în avans, urmându-i cu răbdare pentru a asigura rezultate profitabile. Escrocii se îndreaptă spre inima victimei pentru a avea acces la banii lor prin pretenții false.

Cei care au studiat fenomenul au analizat mărturiile victimelor de pe site-ul stop-scammers.com. Cercetarea a relevat utilizarea de către escroci a diferitelor tehnici de inginerie socială și a poveștilor de criză pentru a efectua solicitări urgente. Escrocii au folosit normele sociale, vinovăția și presupusele situații de urgență pentru a manipula victimele. Escrocii au acordat, de asemenea, o atenție deosebită tiparelor de comunicare și și-au adaptat tacticile în funcție de răspunsurile victimelor. Această interacțiune a influențat semnificativ funcționarea generală a înșelătoriei.

De pe tot globul, escrocii în dragoste online folosesc diferite tehnici care variază de la o cultură la alta pentru a frauda cu succes victimele. Mai mulți escroci conving victimele prin tactici romantice să investească în aplicații false sau să folosească site-uri false de jocuri de noroc, convingându-le să plătească din ce în ce mai mult fără să-și primească banii înapoi. Gazdele interacționează cu victimele, membrii resurselor identifică ținte și colectează informații despre acestea, IT creează aplicații și site-uri web false, iar cei care spălă bani procesează câștigurile obținute rău.

La fel ca hoții de stradă, escrocii în dragoste online pot fi influențați atât pozitiv, cât și negativ de o serie de indicii situaționale care servesc drept stimulente sau descurajare.

Investigația a arătat că mesajele de descurajare pot afecta în mod semnificativ comportamentul escrocilor. Iată un exemplu de mesaj descurajator: „Știu că înșelați oameni nevinovați. Prietenul meu a fost arestat recent pentru aceeași infracțiune și riscă cinci ani de închisoare. Ar trebui să te oprești înainte să te confrunți cu aceeași soartă." Pe baza conversațiilor live cu escroci activi online, analiza noastră recentă sugerează că primirea de mesaje descurajatoare a redus rata de răspuns a escrocilor și utilizarea anumitor cuvinte de către aceștia și a crescut probabilitatea ca atunci când au căutat alte comunicări, să admită că au făcut ceva greșit.

loading...
PUTETI CITI SI...