Senatul SUA a adoptat în unanimitate declasificarea informațiilor privind originile C0VID-19. Ce urmează să aflăm

Postat la: 04.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Senatul SUA a adoptat în unanimitate declasificarea informațiilor privind originile C0VID-19. Ce urmează să aflăm

Senatul american a aprobat în unanimitate - la solicitarea senatorului Sherrod Brown (D-Ohio) - adoptarea unui proiect legislativ cunoscut sub numele de „Legea privind originea COVID-19", din 2023, informează PJ Media.

Brown a solicitat consimțământul unanim pentru acest proiect de lege, care a fost acordat fără nicio obiecție din partea vreunui membru al Senatului.

De reținut! Dacă se acordă consimțământul unanim pentru un proiect de lege, proiectul trece automat. Nu este necesar votul.

Dacă și Camera îl adoptă - ceea ce este aproape sigur că se va întâmpla - directorul Serviciului Național de Informații, Avril Haines, va avea la dispoziție 90 de zile pentru a declasifica următoarele informații:

  • potențialele legături dintre Institutul de Virusologie din Wuhan și originea virusului
  • activitățile desfășurate de Institutul de Virusologie Wuhan cu sau în numele Armatei Populare de Eliberare (adică Armata Comunistă Chineză)
  • cercetări privind coronavirusul sau alte activități conexe desfășurate la laboratorul din Wuhan
  • o listă a cercetătorilor care s-au îmbolnăvit în timp ce lucrau în laboratorul Wuhan, precum și numele lor complet, simptomele avute și data la care au debutat simptomele, precum și rolul avut în laboratorul Wuhan.

Senatorii Josh Hawley (R-Mo.) și Mike Braun (R-Ind.) au reintrodus proiectul de lege după ce Departamentul de Energie, precum și FBI, au recunoscut că virusul COVID provine „probabil" dintr-un laborator, și nu a apărut natural într-o piață, așa cum au susținut inițial chinezii.

Hawley a emis o declarație care includea:

„Timp de aproape trei ani, oricine a întrebat dacă virusul COVID-19 își are originea într-un laborator din care s-a scurs, a fost redus la tăcere și etichetat drept un teoretician al conspirației.

Acum, acești sceptici înțelepți sunt răzbunați. Administrația Biden trebuie să declasifice imediat toate informațiile referitoare la originea COVID-19 și la Institutul de Virusologie Wuhan. Poporul american are dreptul să afle adevărul".

Hawley - un republican cu sânge în vene, comparativ cu restul colegilor săi molatici - și-a exprimat pe Twitter bucuria că legea a fost adoptată.

„Poporul american are dreptul la transparență, fără cenzură guvernamentală sau interpretările mass-mediei. Este timpul să declasificăm tot ceea ce se știe despre originile COVID și despre Institutul de Virologie Wuhan, cât mai repede", a adăugat Braun.

Senatul a adoptat un proiect de lege similar în 2021, dar Camera - dominată la acea vreme de democrați - l-a respins.

Americanii - mulți dintre ei cu înclinații de dreapta - au fost numiți „adepți ai teoriei conspirației" dacă au pus la îndoială explicația comuniștilor chinezi potrivit căreia virusul COVID provine de la un liliac vândut într-o piață de carne, localizată în apropierea Institutului de Virusologie din Wuhan.

Stephen Colbert - care s-a făcut de râs promovând vaccinul într-un număr de scenă penibil - a încercat să-și apere stăpânii comuniști din Beijing.

Comediantul de stânga Jon Stewart - mulțumită căruia are și Colbert o carieră - a participat la emisiunea acestuia cu ceva timp în urmă și a sugerat ironic că virusul provine din laboratorul Wuhan, în timp ce Colbert încerca să-l oprească.

Directorul FBI, Christopher Wray, a declarat pentru Bret Baier de la Fox News că instituția pe care o conduce crede că virusul a fost creat în laborator, dar comuniștii din China i-au ascuns originile.

„Guvernul chinez, din câte văd eu, a făcut tot posibilul să obstrucționeze ceea ce facem noi aici, căutările noastre, căutările guvernului american și ale partenerilor străini apropiați", a declarat Wray.

„Iar acest lucru este regretabil pentru toată lumea".

China s-a grăbit să respingă acuzația lui Wray.

loading...
PUTETI CITI SI...